Pourová (ANO): Kam se ztrácí peníze za hradeckého parkování?

18.07.2018 13:35

Možná jste také zaznamenali, jak některá srovnatelná města dokáží naplnit své pokladny z provozu parkovacích systémů. Jsou to řádově desítky milionů korun ročně. Mohou si potom opravit třeba komunikace, školy nebo stadiony. My v Hradci to ale máme jinak.

Pourová (ANO): Kam se ztrácí peníze za hradeckého parkování?
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

My máme na třicet let smlouvu s firmou ISP (Integrovaný parkovací systém) a ta na jejím základě za parkování inkasuje. A inkasovat bude až do roku 2036, pokud nic nezměníme. Přispíváme všichni, kdo jezdíme, a není to zrovna málo. Za ty peníze nám společnost dle smlouvy údajně „rozvíjí komplexní systém parkování s příjemnou kulturou služeb se snadným uživatelským prostředím, který bude sloužit, resp. slouží občanům a návštěvníkům města Hradce Králové...“.

A zrovna na to jsem včera spoléhala, když jsem pospíchala na jednání. Samozřejmě, první zpoždění na okruhu u nemocnice. Kdyby byla vyřešena křižovatka Mileta, tak bych to stihla. Nicméně jsem tu alespoň stála bez poplatku. Může být i hůř, parkovací zóny se mají rozšiřovat. Ještě rychle zaparkovat. U „Zimáku“ je kupodivu docela volno. Sprintem dobíhám k parkovacímu automatu. A nic! Nový pokus – a zase nic! Dostává se mi ovšem dobré rady: Pokud zařízení nefunguje, vyhledejte jiný parkovací automat! Kdyby to nebylo v krátké době potřetí, tak to risknu, auto nechám tam a poběžím o kus dál. Ale zkušenost je zkušenost. Než v lodičkách sprintovat dalších dvě stě metrů a nepořídit, raději přeparkuji. Věřte však, raději bych zamířila do úplně jiného města! ISP mi vůbec neposkytlo příjemnou kulturu služeb. I když snadné uživatelské prostředí to pro ně jistě je! Jen marně hledám také nějaký přínos pro občany a návštěvníky Hradce Králové….

Co je vlastně účelem parkovacího systému? Využít efektivně veřejnou komunikaci nebo jen naplnit něčí pokladnu?

Ještěže máme před volbami, Hnutí ANO má ISP v hledáčku už delší dobu!

JUDr. Věra Pourová, členka Hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…