Premiér Babiš: Praha má zájem získat 154 nemovitostí

12.01.2019 12:23

Premiér Andrej Babiš jednal v sídle vlády, Strakově akademii, s pražským primátorem Zdeňkem Hřibem. Tématem schůzky byly především investiční záměry v Praze.

Premiér Babiš: Praha má zájem získat 154 nemovitostí
Foto: screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci.

Jednání o plánech na velké investiční akce v Praze se za vládu zúčastnili také ministryně financí Alena Schillerová, ministr dopravy Dan Ťok, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a ministr kultury Antonín Staněk, hlavní město reprezentovali vedle primátora i jeho náměstci. Přítomna byla také ředitelka Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Kateřina Arajmu.

Na prvním setkání členů vlády s novým vedením hlavního města došlo k absolutní shodě ohledně dostavby Pražského okruhu. Jednání na toto téma budou podle předsedy vlády nadále pokračovat. Obě strany našly společnou řeč i v tématu železničního propojení centra města s Letištěm Václava Havla a Kladnem. Podle premiéra je potřeba tuto stavbu co nejdříve dokončit. Naopak i po této schůzce panují rozdílné názory vedení Prahy a předsedy vlády na záměr vystavět v pražských Letňanech nové vládní administrativní centrum. Obě strany ale projevily ochotu v jednáních dále pokračovat.

„Stěžejní debata byla o majetku. Praha má na stát požadavek na 154 nemovitostí a má zájem je získat. Pro nás je klíčový požadavek na administrativní centrum v Letňanech. Panu primátorovi uděláme prezentaci, kde mu tento projekt, který má vysokou návratnost a obrovské synergie, odprezentujeme,“ uvedl premiér.

Jako další téma se řešilo majetkové uspořádání v rámci českých nemocnic. Budovy nemocnic patří magistrátu, o jejich provoz se stará Ministerstvo zdravotnictví. Vedení Prahy přišlo se záměrem výstavby nové, moderní pražské nemocnice, kterou by primátor Hřib rád postavil v rámci rezidenční čtvrti v pražských Letňanech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Alianci za nezávislost ČR nesahají ostatní politické subjekty ani po kolena

6:23 Vítová (ANS): Alianci za nezávislost ČR nesahají ostatní politické subjekty ani po kolena

AZN ČR je spojení pěti vlasteneckých stran, které mají dlouhou a odvážnou historii. Také jsou součás…