Premiér Sobotka uctil společně s ministry památku obětí holocaustu v Jad Vašem

25.11.2014 18:13

Předseda vlády Bohuslav Sobotka položil společně s dalšími členy české vlády květiny v památníku Jad Vašem v Jeruzalémě, aby tak uctil vzpomínku na oběti holocaustu. Prohlídkou muzejní expozice si česká delegace připomněla osudy lidí, které hromadné vyvražďování během druhé světové války postihlo.

Premiér Sobotka uctil společně s ministry památku obětí holocaustu v Jad Vašem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Premiér Sobotka při této příležitosti zmínil důležitost podpisu společné deklarace o spolupráci, kterou podepsali ministr kultury Daniel Herman a jeho izraelský protějšek Limor Livnat a předseda Jad Vašem Avner Shalev. Obsahem dokumentu je rozvoj spolupráce památníku Jad Vašem s Památníkem Terezín a Památníkem Lidice v oblasti výzkumu, vzdělávání a uchovávání historické paměti v souvislosti s holocaustem a druhou světovou válkou. 

„Památka těchto lidí by neměla být zapomenuta, stejně jako by neměla být zapomenuta krutost totalitního režimu, který mechanismus holocaustu zkonstruoval,“ řekl pro prohlídce památníku předseda české vlády Bohuslav Sobotka.

Premiér Sobotka společně s ministrem kultury Hermanem také připomněli společnou odpovědnost, kterou oba státy do budoucna nesou za to, že památka obětí holocaustu nebude zapomenuta a bude sloužit i nadále jako historická zkušenost přenášená z generace na generaci, aby se podobné zločiny neopakovaly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii