Primátor Staněk: Dopravní uzavírky jsme využili k opravě komunikace

09.05.2016 14:16

Do běžného provozu se po rekonstrukci vrací část olomoucké třídy Svobody. Rušná ulice má za sebou nutnou opravu tramvajové trati i přilehlé komunikace v úseku mezi zastávkami Tržnice a Okresní soud. Dopravní uzavírka pro městskou hromadnou dopravu skončila dnes ráno, po 13 hodině se do ulice vrací také automobilová doprava.

Primátor Staněk: Dopravní uzavírky jsme využili k opravě komunikace
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Oprava ulice, kterou si prioritně vyžádal havarijní stav tramvajové trati, skončila v plánovaném termínu. Stejně tak je v daném úseku ukončena oprava související komunikace. Dopravní uzavírky jsme po dohodě s dopravním podnikem, jenž měl na starosti rekonstrukci trati, využili k opravě komunikace v majetku města, která již vykazovala vady,“ reagoval primátor Antonín Staněk s tím, že náklady na opravu komunikace přišly město na 3,4 milionu korun.

Závady vykazoval zejména jízdní pruh od tržnice k okresnímu soudu, z tohoto důvodu zde komunikace prošla opravou v celé šířce. V jízdním pruhu v opačném směru stavební firma odstranila poruchy běžnou údržbou. „Výjimkou byl prostor křižovatky s Lafayettovou ulicí, kde byla kvůli zhoršenému stavu opravena vozovka v celé šířce komunikace,“ vysvětlil primátor.

V rámci oprav stavební firma také částečně vyrovnala stávající silniční obruby, nevyhovující a většinou poškozené uliční vpusti ve vozovce nahradila novými a provedla úpravu chodníku v místě zrušeného přechodu pro pěší v rameni křižovatky tř. Svobody a Lafayettovou ulicí. „Těmito úpravami se nám podařilo reagovat na dlouhodobý požadavek KMČ Olomouc – střed,“ uzavřel primátor Staněk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii