Seďa (ČSSD): Předvolební kolotoč se roztáčí

15.08.2013 13:15

Dnešní politická krize uspokojila snad jen české novináře, kteří by jinak v horkých prázdninových dnech marně hledali dostatek témat.

Seďa (ČSSD): Předvolební kolotoč se roztáčí
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Přes původní snahu ČSSD rozpustit poslaneckou sněmovnu, kterou jako kafemlejnek omílaná stojedničková koalice nejprve shodila ze stolu, aby pak při hlasování o důvěře Rusnokově kabinetu ukázala svoji pravou tvář. Pokud se dodrží psaná i verbálně deklarovaná předsevzetí o rozpuštění sněmovny, pak by se koncem srpna rozeběhl předvolební kolotoč, letos s omezeným časovým průběhem.

Jednotlivé politické strany a hnutí, která se hodlají utkat o poslanecké mandáty již deklarují své cíle i strategii. Od zdržovací pozice ODS, přes poněkud křečovitou polohu TOP 09 až po značně schizofrenní počínání Věcí veřejných. To KSČM již má jasno nejen se strategií, ale i co se kandidátních listin týče. Sociální demokraté v přípravě voleb finišují a jako favorit voleb to z pohledu českých pravicových médií nebudou mít lehké. Kromě parlamentních stran budou usilovat o přízeň voličů i KDU-ČSL, SPOZ s podporou vlády a pana prezidenta, hnutí ANO 2011 s miliony od podnikatele A.Babiše a Úsvit přímé demokracie Tomio Okamury.

Zřejmý scénář je nasnadě. Média dají v předvolební kampani velký prostor SPOZ a ANO 2011, aby tím zhoršily volební výsledek ČSSD. Přitom budou opět spoléhat na naštvanost voličů na současné parlamentní strany a na jejich chuť vyslat do sněmovny nové tváře. Problémem těchto nových formací je nejen jejich politická nečitelnost a značný populismus,ale i velká nezkušenost jejich členů a kandidátů. Proto je snahou nabírat přeběhlíky z jiných a zavedených politických stran, za každou cenu se vymezovat vůči svých politickým protivníkům a tak jak tomu bylo u VV, vykuchávat to nejlepší z volebních programů té které politické strany.

ČSSD je nejstarší politickou stranou v České republice, která jediná může přinést pozitivní změnu v naší zemi. Volební program i celá její politika vychází z osvědčené a praxí prověřené sociálně demokratické vize společnosti. Vlády pod vedením sociálních demokratů dokázaly, že umí řešit aktuální problémy občanů. Strana má také dostatek kvalitních kandidátů i připravených odborníků do exekutivy. Proto ČSSD usiluje o znovuobnovení důvěry široké veřejnosti vůči politickým stranám v zemi. Její snahou je ukázat pozitivní variantu řešení každodenních problémů dneška, jako je vysoká nezaměstnanost, nízký hospodářský růst a oslabená konkurenceschopnost našich výrobků, nedostatek financí na zdravotní péči či sociální služby.

Předvolební kolotoč se roztáčí a mnoho času na přesvědčení voličů nebude mít žádná z kandidujících politických stran či hnutí. Pro občana voliče je však důležitá i politická značka a doposud získaná zkušenost z politického jednání jednotlivých politiků. ČSSD hodlá napravit chyby pravicových vlád, které tuto zemi dlouhých sedm let spravovaly. Má k tomu všechny předpoklady. K dosažení tohoto úkolu ovšem potřebuje důvěru občanů. Bez ní se ani kvalitní a reálný program prostě prosadit nedá. Proto nejdůležitějším tématem nadcházející předvolební kampaně bude obnovení důvěry v politiku a v její demokratické hodnoty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.