Šembera (TOP 09): A je to tady

05.02.2015 14:59

"Pražská centrála hnutí ANO vyloučila ze svých řad karlovarskou radní Ivetu Hejnovou. Oficiálním důvodem je, že porušovala stanovy a morální kodex hnutí ANO. Hejnová zatím stále zůstává radní, o jejím případném odvolání mohou rozhodnout jen zastupitelé." Tak začíná článek v MF DNES.

Šembera (TOP 09): A je to tady
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

Vzpomínáte, jak na jaře loňského roku karlovarské hnutí ANO avizovalo představení své kandidátky na konec června? A jak ještě začátkem srpna nikdo netušil, kdo ANO vlastně je? Jak se na kandidátku chtěli mermomocí dostat funkcionáři nejrůznějších sportovních klubů a jak postupně kolovaly zaručené zprávy, že jsou na předních místech kandidátky, o něco později na konci první desítky, ještě o něco později v polovině druhé desítky, . . . . . A mezitím se zřejmě doplňovala další a další jména, která je odsouvala a odsouvala. Až když do voleb zbývalo půldruhého měsíce, hnutí slavnostně kandidátku předložilo.

A lidé v Karlových Varech nakonec "Babiše Spasitele", který to prostě zařídí, i zhusta volili. Tím, kdo se nakonec na kandidátku dostal, se příliš nezabývali. Babiš je sekáč a on to dokáže i ve Varech.

A je to tady. To, že má pan Babiš v personální politice určité rezervy už naznačil svou eskapádou při odvolávání a jmenování ředitelů LS Thermal. Zrušení místní organizace ANO je důkazem, že ani v této oblasti se mu nepodařilo vše zcela ohlídat. A tak vylučování neposlušných členů, byť jsou součástí vládní koalice ve městě, je asi dalším logickým krokem. Na to, jak bude experiment jménem ANO pokračovat, si budeme muset ještě chvilku počkat. Doufejme, že šrámy na důvěře voliče nebudou příliš hluboké.

Libor Šembera, předseda místní organizace Karlovy Vary

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy