Senátor Valenta: Gratulace a zamyšlení

16.10.2016 10:02

Blahopřeji všem nově zvoleným senátorům a těším se na naši společnou práci v horní komoře Parlamentu.

Senátor Valenta: Gratulace a zamyšlení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Obzvláště mne těší, že uspěli kolegové Jan Horník, Miloš Vystrčil a Jiří Oberfalzer, Tomáš Jirsa a Michael Canov, kteří do Senátu kandidovali s podporou Strany soukromníků ČR a mojí osobní. Tento výsledek tedy vnímám i jako společný úspěch Soukromníků. Před dvěma lety nás nikdo neznal a dnes máme přímé nebo koaliční zastoupení jak v Senátu, tak ve dvou krajských zastupitelstvech ve Zlíně a Plzni. To považuji za velmi dobrý start a potvrzení našeho růstu, protože Soukromníci tak sbírají svá malá, ale přesto významná želízka již ve třetích volbách za sebou. A věřím, že tak budeme připraveni i na další volby, které nás čekají.

To, co mi naopak nedělá vůbec radost, je historicky nejnižší volební účast. Myslím si, že by se všichni politici měli hluboce zamyslet a změnit dosavadní politické klima, které pouze odrazuje lidi od toho, aby šli k volbám. Podle mne je třeba přestat politikařit, vrátit do politického rozhodování zdravý rozum, přestat hledat důvody, proč něco nejde a začít společně táhnout za jeden provaz a řešit vleklé problémy naší země. Musíme znovu společně vrátit lidem důvěru v to, že jejich hlas u voleb dokáže něco změnit. Musí znovu uvěřit v to, že volební program není jen cárem papíru a že v rámci povolebních vyjednávání se neobejmou ty strany, které do poslední chvíle před volbami nenechali na sobě nit suchou. Politika se podle mne musí stát čitelnou a srozumitelnou a politik musí nést jasnou zodpovědnost za rozhodnutí, která přijímá. Věřím, že nám třeba nová konstelace v Senátu dopřeje, abychom se vydali touto cestou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

20:18 Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům ministra pro evropské záležitosti Dvořáka o…