Senátor Valenta: Pokutomanie děsivých rozměrů

16.09.2017 12:17

Vládní politici doslova propadli „pokutománii“. Dalším důkazem je to, že od července začala platit nová pravidla při ukládání trestů za přestupky.

Senátor Valenta: Pokutomanie děsivých rozměrů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

okuty vzrostly v některých případech až na neuvěřitelný dvacetinásobek! Avšak i další pokuty se pro mnohé mohou stát doslova likvidační. Například když úředníci dojdou k závěru, že nepořádek na vaší soukromé zahrádce narušuje vzhled obce, mohou vlastníkovi nebo uživateli pozemku uložit pokutu až 500 tisíc korun. No chápete to? Souhlasí s tím, že pořádek musí být a pravidla se musí dodržovat, ale připadá mi, že to stát víc jak přehnal s výší pokut. Proto společně se Staranou soukromníků bijeme na poplach a usilujeme o to, aby po letošních parlamentních volbách usedli do sněmovny poslanci, kteří nebudou šířit atmosféru strachu ze všemocných úředníků, ale ochrání svobodu a soukromí všech aktivních a pracovitých lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Fiala měl dávno toho bezcitného cynika Novotného vyloučit

16:14 Kubisková (Přísaha): Fiala měl dávno toho bezcitného cynika Novotného vyloučit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řeporyjskému starostovi Pavlu Novotnému a jeho hrub…