Šik (ODS): Vůbec ne špatný výsledek pro ODS

15.10.2014 18:00

Chtěl bych touto cestou poděkovat všem voličům ODS, že nezlomili hůl nad námi a volili podle skutků a znalostí kandidátů. Nyní je jasně vidět, kdo je lídrem pravice, kdo jako pravice pro občany pracuje. Děkuji a velmi si vážím všech co šli k volbám.

Šik (ODS): Vůbec ne špatný výsledek pro ODS
Foto: red
Popisek: ODS, ilustrační foto

Jsem přesvědčen, že současná situace urychlí výměnu na některých vrcholových postech ODS v oblastech. Věřím, že ODS dostane nový impuls k aktivní práci s lidmi a pro lidi, že se do čela dostanou osobnosti, které nabídnou ODS práci, která třeba nebude přímo na výsluní mediálních palcových titulků, ale bude platná pro voliče a spoluobčany. Děkuji za podporu všem voličům vyjádřenou jejich volební účastí a hlasem pro ODS, je to známka, že nejsme stranou mrtvou a že existují stále voliči, kterým jsou ideje pravicové politiky blízké a ztotožňují se s nimi.  ODS je pro ně tradiční pravicovou stranou. Jen už je nesmíme zklamat a musíme aktivně od nejnižších úrovní politických postů pro ně a s nimi pracovat.  

Věřím, že si zkušení voliči nenechají populisticky namluvit, že někdo za ně všechno udělá, že prověří tendenčně nastavenými audity všechny smlouvy, a že vodňanské kuře bude létat samo každému do h..y (úst). Pořád mějme na paměti, že je lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše. Také si povšimněme toho, že začala volební kampaň pro krajské volby, byť ten stejný člověk nedávno v televizi tvrdil, že konečně máme dva roky od dalších voleb pokoj. Strašení auditem, který bude mít jasné zadání jakým výsledkem má skončit ještě před svým zahájením a tím, že někdo někomu něco spočítá u krajských voleb musí být pro voliče takovéhoto „demokratického subjektu“ jasným signálem o co mu jde.  …… o moc a dehonestaci toho, co se udělalo a vyhrabávání jen špinavého prádla, překrucováním a tvrzením nepravd k získání postů. Tato cesta nepovede k rozvoji a startu nových projektů ke zlepšování kvality života na obci, městysu, či větších měst, naopak se zakonzervuje stav, kde jeden kydá hnůj na druhého ……. a potom „dopředu levá a jen zpátky krok.“

Nesmíme opakovat v republice stejné chyby, které jsme udělali po roce 1989 a na jaře roku 2013. Proč? Vysvětlím.

K období po roce 1989 nebylo nutné pod ideologickou rouškou vše měnit a ničit (pánové z ODS prominou, ale není to o ideologii, ale o fundamentu hospodářství a kvality života):

nebylo nutné záměrně uplatňovaným chybným ekonomickým modelem zlikvidovat strojírenskou výrobu a vyklidit trh ku prospěchu západních konkurencí, strojírenství mnoha tehdy československých firem mělo tradici a zahraniční odběratele, jen chybný ekonomický model záměrně implementovaný do nich způsobil nutnost zvýšení oběživa a finančních prostředků, které vedly k druhotné platební neschopnosti a poptávce po západním kapitálu, který se takto dostal do českých bankovních domů
nebylo nutné likvidovat zemědělskou výrobu a její přidružené závody zabývající se potravinářskou produkcí vysoké kvality, dnes v mnoha novinářských redakcích vznikají články o různé kvalitě potravin (totožného výrobku) dovážených stejným výrobce do ČR a např. do Německa

nebylo nutné měnit zákony ke školství, které se od nás učil celý svět, zlikvidovali jsme pokoru a úctu u žáků, studentů a mládeže k učitelům, zlikvidovali jsme úctu k rodičům tím, že zákony dnes dávají více práv dítěti než jeho zákonnému zástupci atd.

Bylo nutné změnit jen ideologii, dát lidem svobodu a prostor k jejich realizaci a také odpovědnosti!

Stěžovat si nechci, musíme jít dál a neopakovat stále stejné chyby, na jejichž základě jen ztrácíme tah na branku a čas, kdy nám ostatní státy Evropy utíkají.

K událostem (převratu) na jaře v roce 2013:

zcela nepochopitelně to co na jaře 2013 bylo korupčním jednáním a zapříčinilo pád vlády pana Nečase, která stabilizovala hospodářství, jehož efekt sklízíme nyní – jen ho pokazil pan Singer devalvací koruny na příkaz západu, aby nebyl krok Nečasovi vlády tolik úspěšný. Tak tyto postupy k prosazení politických cílů jsou nyní zcela legitimní, nekorupční kroky politických vyjednavačů a nabídky dobře placených postů v městských firmách, organizacích a státní správou ovládaných společnostech výměnou za post primátora, náměstka či místo v radě zastupitelstva. Není tu něco shnilého?? Není tu něco k vysvětlení české společnosti a jejím občanům? Koho z vyjednávajících subjektů policie ČR zatkne?? Vyjednávací týmy celé? Stranické lídry, kandidáty na primátory, nebo navrhované náměstky, členy budoucích představenstev a dozorčích rad za přijetí úplatku??? Měříme stejným metrem všem? Jsme soudní ke všem stejně a uvažujeme s rozvahou, ne pod tíhou mediální masáže a nepravd z tisku a televize, dnes již dá se říci řízených jedním kočím?

Dál není třeba slov. Prosím spíše o klidné bez emocí zvážení situací, které jsou si zdánlivě podobné. Mějme srdce na pravém místě stejně tak používejme vlastní rozum. Neopakujme chyby, které naši společnost, republiku a hlavně naše děti okrádají o rozvoj. Jsem přesvědčen, že lepší služby seniorům jsou možné, lepší život pro nové generace a v konečném důsledku i pro nás samotné taky, vždyť nám ještě není tolik let.

Hodnoťme politiky u každých voleb podle toho, jak je známe ze svého okolí, podle jejich konkrétní práce a výsledků. Pokud je neznáme, tak věřte, že ne všichni jsou darebáčci a většina z nich obětovala pro obec a spoluobčany mnoho osobního volného času na úkor rodiny. Nedokážete si představit kolik času a papírování, administrativy je potřeba například kvůli pitomé opravě chodníku. Když už pro společnost nejsme ochotni obětovat chvíli u voleb. Tak je alespoň nepomlouvejme. Škodí to společenské náladě, buďme pozitivní a ne zádumčivý a nepřející.

Volební kampaň krajských voleb byla majitelem nejmenovaného hnutí odstartována, tak ty dva roky buďme objektivní a ……… s úsměvem jde všechno líp! Pojďme dát ODS sílu prosazovat hodnoty svobody, tvůrčích vlastností českého člověka a demokracie, osobní odpovědnosti vůči státu a sociálně slabším ne vlastní vinou. Věřím v lepší budoucnost a rozvoj společnosti s úsměvem na líci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Evžen Šik - profil

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

21:10 Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…