Skalický (Pro Prahu): Doprava a potom zase doprava...

07.08.2014 22:25

Doprava je moje dlouholeté téma, troufám si říci, že jsem v této oblasti odborník. Jsem předsedou dopravní komise politického hnutí PRO PRAHU. Mám mnoho témat, která se vám budu snažit postupně přiblížit.

Skalický (Pro Prahu): Doprava a potom zase doprava...
Foto: red
Popisek: Jan Skalický, kandidát hnutí PRO PRAHU

Dnes bych se, inspirován i dotazem jedné čtenářky, chtěl blíže věnovat MHD v Praze. Vzhledem k tomu, že mým koníčkem je cestování a poznávání dopravních systémů, mohu srovnávat. Musím s hrdostí konstatovat, že MHD v Praze je na minimálně srovnatelné úrovni s metropolemi vyspělých států. Přesto víme o řadě problémů a máme recept i na jejich řešení. Rád bych vám představil důležitou část našeho volebního programu, právě na téma MHD. Věřím, že vás zaujme a že nám svými hlasy umožníte taková řešení uskutečnit.

Cituji z programu politického hnutí PRO PRAHU:

„Podporujeme výrazně vyšší využití potenciálu Vltavy, který je dlouhodobě opomíjen. Chceme zahájit rozvoj přístavů a koncepčního využití náplavek. Vodu chceme využít i při přepravě obyvatel, např. pomocí systému vodní obslužnosti ze Smíchova do Podolí, zavedeme tzv. vodní tramvaje a vybudujeme 23 nových přístavišť, která budou navazovat na cyklostezky a další areály volnočasových aktivit.

Do 10 let vybudujeme novou trasu metra D z Písnice na náměstí Míru, a to v její lehké variantě, která je finančně méně náročná než klasické metro, čímž snížíme náklady o 30 %.

V první fázi chceme propojit Letiště Václava Havla s centrem města železniční tratí a zahájit přípravy dostavby metra na letiště.

Praha má kvalitní MHD, chceme však, aby byla ještě více vstřícná k matkám s kočárky nebo handicapovaným. Důležitá je pro nás i bezpečnost v MHD, kterou chceme zajistit posílením městské policie v této oblasti.

Zasadíme se o zkvalitnění a větší využití potenciálu příměstské vlakové dopravy. Železnice se musí stát plnohodnotnou součástí pražské dopravy, zejména z hlediska jejího využití Pražany.

Podpoříme rozvoj tramvajové dopravy v centru města na Václavském náměstí a budeme usilovat o navrácení chybně zrušených tramvajových tratí.“

Rád si přečtu nebo vyslechnu i vaše připomínky, názory či nápady.

Ing. Jan Skalický, předseda dopravní komise politického hnutí PRO PRAHU,
kandidát na starostu Prahy 5

Ing. Jan Skalický

  • HPP
  • politické hnutí PRO PRAHU, kandidát na starostu Prahy 5
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Skalický - profil

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

8:14 Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice SPD.