Štěpánek (SZ): V novém roce nás čeká dost práce

06.01.2017 11:19

Novoroční slovo Petra Štěpánka, starosty MČ Praha 4:

Štěpánek (SZ): V novém roce nás čeká dost práce
Foto: archiv SZ
Popisek: Petr Štěpánek, kandidát Strany zelených

Dobrou zprávou je, že v uplynulém roce byla úplně pokryta poptávka po místech ve školkách, mimo jiné i díky dostavbě Mateřské školy Němčická.

Bylo znovu otevřeno Branické divadlo.

Zateplujeme školské objekty, abychom snížili jejich energetickou náročnost a ušetřené peníze mohli využít ku prospěchu našich obyvatel.
Do rozpočtu hlavního města Prahy se podařilo prosadit několik miliard na zakrytí Spořilovské ulice s parkovou úpravou jako ochranu zdraví obyvatel proti kamionům. Řekli jsme stop hazardu v naší městské části, který vás hodně trápil, a ministerstvo financí již odebralo první licence.

Vážení občané, doufám, že jste do roku 2017 vkročili v příjemné atmosféře a v pohodě. Na konci starého a na začátku nového roku všichni bilancujeme, vážíme klady a zápory, těšíme se z úspěchů a hledáme poučení z toho, co se nám nepodařilo. Bilancuje také naše městská část.

Také v novém roce nás čeká dost práce. Budeme pokračovat v revitalizaci koupaliště Lhotka. Obyvatelé ulice Nad Koupadly se konečně dočkají vybudování kanalizace – je to zřejmě poslední ulice v naší městské části, kde kanalizace chybí. Budeme pokračovat v zateplování školských objektů a investovat budeme rovněž do oprav bytového fondu.

Vážení občané, nový rok je nejen časem bilancování, ale i předsevzetí. Je tak příležitostí k tomu začít pracovat na sobě, a nejen na osobním rozvoji, ale i na tom, abychom byli platnými články společnosti. Žijeme ve stabilní společnosti, kde má každý dostupné školství a zdravotnictví, daleko od centra válek a nepokojů a měli bychom si toho vážit. Součástí našich předsevzetí tak může být pomoc obyvatelům, kteří pomoc zvláště potřebují, seniorům a dalším znevýhodněným skupinám. Rád bych dnes apeloval na nás všechny. Zamýšlejme se ve svém každodenním životě nad důsledky svého konání, jednejme tak, abychom přispěli k udržitelnému rozvoji světa, ve kterém žijeme.

Přeji vám hodně zdraví a štěstí a co nejvíce klidu a pohody v tomto roce.

Petr Štěpánek,
starosta městské části Praha 4

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…