Svobodová (OMMO): Šátky (muslimské) a česká mentalita

28.08.2014 21:23

„Šabatová rozhodla…,“ zní éterem. Jo, a česká povaha, dává o sobě znát – a prý, fuj! Popravdě řečeno, myslím, že Šabatová nerozhodla, jen připomněla národům naším vlastní neuralgii.

Svobodová (OMMO): Šátky (muslimské) a česká mentalita
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Je tu zase ono klasické (nedávné, nejen) „stalinské schéma“: vnitřní nepřítel nespí, buďme ve střehu…! Takto totiž lze všechny ostatní problémy smésti jednou ranou – šátky pryč! Je to legrační, léty internacionalistické výchovy se nám to vše nějak boří. A možná křičí nejvíc, ti, co šátkům dříve sloužili téměř věrně.
Resp. můžeme skvěle konkurovat „lepénovcům“ ve Francii. Hurá! U nás máme příčinu běd všech – přeci Romy, že?!

Ale vážně. Copak že nám to, přesvědčeným Čechům, paní ombudsmanka dělá? Chce nás obrat o naše češství? Nikoliv, jen sdělila, že pokud přijmeme zástupce jiné kultury, jiné ideologie, není schéma přijetí předem dané, ale utváří se, min. respektuje na kulturní úrovni, k níž jsme snad staletími přeci jen mohli dojít.

Ano, pokud by nositelé „jinakosti“ vytvářeli podmínky pro destrukci konstrukce soudržnosti, pak je na místě být obezřetnými. V opačném případě můžeme posloužit snad jen vlastní hlouposti. Paní Šabatová, sloužíte destrukci? Já si myslím, že nikoliv. Sama jste možná překvapena, jak se nám ti někteří v Česku vybarvují…

Osobně mě nejvíce baví výroky páně Škromachovy. Ty jsou skutečně na Facebooku tou nejvyšší, cílenou směrodatností. A že pan Křeček, zdá se býti nespokojen? Chápu, i on mohl být na postu paní Šabatové…

A dál? Např. připomenu „šátko-bojovníkům“ následující citaci ze zákona ČR, tedy Listiny základních práv a svobod:

Obecná ustanovení

Článek 1

Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech. Základní práva a svobody jsou nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné.

Článek 2

(1) Stát je založen na demokratických hodnotách a nesmí se vázat ani na výlučnou ideologii, ani na náboženské vyznání.
(2) Státní moc lze uplatňovat jen v případech a v mezích stanovených zákonem, a to způsobem, který zákon stanoví.
(3) Každý může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.

Článek 3

(1) Základní práva a svobody se zaručují všem bez rozdílu pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického či jiného smýšlení, národního nebo sociálního původu, příslušnosti k národnostní nebo etnické menšině, majetku, rodu nebo jiného postavení…. Atd.

Pánové, dámy, občané bojující proti šátkům, prosím, važte význam základních zákonů vlastní země, a konec konců, ukažme, že jsme tou kulturní entitou, co má ještě co nabídnout, a to samozřejmě předpokládá respekt k vlastním zákonům a hodnotám, jež je spoluvytvářejí.

Ano, je to podaná ruka. Bojíme-li se o ní tolik, pak „barbar“ v nás má stále zelenou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Občané městu, město občanům

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.