Trojkoalice: Koalice v Praze není funkční, hledáme nové složení

24.10.2015 11:45

Stávající vládnoucí koalici klub Trojkoalice (Zelení, KDU-ČSL a STAN) nepovažuje za funkční.

Trojkoalice: Koalice v Praze není funkční, hledáme nové složení
Foto: praha.eu
Popisek: RNDr. Jana Plamínková (Trojkoalice), radní hl.města Prahy

„Koalice byla kvůli zasahování do kompetencí náměstka Stropnického a radní Plamínkové ze strany koaličních partnerů ANO a ČSSD dlouhodobě nefunkční, což vyústilo v koaliční krizi. Porušení koaliční smlouvy ze strany koaličních partnerů vedlo k odvolání čtyř radních. Vzhledem k přípravě rozpočtu hlavního města Prahy a městských částí považuje Trojkoalice za důležité vyřešit tuto situaci do 5. Listopadu, tedy do další schůze zastupitelstva," říká Petr Štěpánek.

Trojkoalice cítí odpovědnost za město a proto se její radní i nadále podílejí na činnosti rady. „Mezitím budeme hledat nové složení koalice. Naším zájmem je být součástí takového funkčního a stabilního uspořádání, ve kterém budeme moci prosazovat svůj program, založený především na rozvoji městských částí a jejich spravedlivějším financování," říká Jana Plamínková.

„Stávající koalice je mrtvá. Trojkoalice ale i přesto zůstává stabilní a bude nadále prosazovat svůj program na půdorysu nově složené koalice," říká Jan Wolf.

Vzhledem k přípravě rozpočtu hlavního města Prahy považuje Trojkoalice za prioritně důležité vyřešit tuto situaci do dalšího jednání zastupitelstva 5. listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…