Udženija (ODS): Kolem zavádění EET vládne chaos, i přesto ministerstvo financí hýří optimismem

02.11.2016 18:01

Do zkušebního provozu EET se podle informací ministerstva financí zapojilo 500 podnikatelů, což představuje něco málo přes 1 % těch, jichž se evidence týká.

Udženija (ODS): Kolem zavádění EET vládne chaos, i přesto ministerstvo financí hýří optimismem
Foto: praha.eu
Popisek: Pražská radní Alexandra Udženija

To jasně ukazuje, že naši podnikatelé a živnostníci nejsou na elektronickou evidenci připraveni, mnozí z nich ani nevědí, zda se na ně EET vztahuje. Pro další velkou část bude pořízení techniky a pokladen příliš finančně náročné a s podnikáním radši skončí. Ministerstvo financí přesto hýří optimismem, i když kolem zavádění vládne pouze chaos.

Zkušební režim je zatím propadák a zapojení pěti set podnikatelů opravdu neprokazuje, že systém bude fungovat a že všichni přesně vědí, co mají dělat. ODS opakovaně upozorňuje na to, že EET výběr daní nezlepší, jen ohrozí ty, na nichž stojí prosperita české ekonomiky.

Proti tomu budeme nadále bojovat a znovu opakujeme, že budeme-li mít po příštích parlamentních volbách možnost, elektronickou evidenci zrušíme, stejně jako jiné represivní nástroje, které na podnikatele uvalila tato socialistická vláda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…