Veleba (SPO): Hlas lidu

18.06.2015 14:54

Nejsem sám, kdo jsem čím dál víc znepokojen ze současného dění ve světě.

Veleba (SPO): Hlas lidu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba

Nikdy jsem si nemyslel, že se znovu dožiji doby, kdy se znovu octneme na prahu studené války. Nikdy jsem si nemyslel, že se na náš kontinent budou denně dobývat tisíce běženců, kteří vyrostli ve zcela jiném kulturním a náboženském prostředí a že to může rozkolísat naše prostředí a země, kde jsme se narodili a kde žijeme. Je chvályhodné, že Parlamentní listy dávají demokraticky velký prostor celé škále názorů a jejich autorů na tuto problematiku.

Většinou se jedná o kvalifikované a znalé analytiky, politology a politiky. Já sám dostávám od občanů velké množství podnětů a názorů, denně minimálně deset. Často si při jejich čtení vzpomenu na úsloví – „hlas lidu, hlas boží“. Dnes jsem jeden takový dostal. Je natolik učebnicový a ve vynikající zkratce shrnující, že jsem se rozhodl jej se svolením autorky zveřejnit. Posuďte vážení čtenáři sami:

„Je smutné pozorovat, jak Evropská unie díky svým (proti)evropským lídrům páchá harakiri. Za prvé: prodloužení protiruských sankcí - naprostá blbost, nejvíce z toho těží USA. Za druhé: neschopnost se vypořádat s nelegálními imigranty: ti momentálně požírají Evropu kus po kuse. A Merkelová, Hollande a jim podobní jen tupě přihlížejí. Proč asi? Za třetí: rozmístění 5000 amerických vojáků včetně těžké bojové techniky v různých státech EU. To tam budou čekat na Godota? USA a ty naše směšné evropské loutky nás stále zastrašují Ruskem. Namísto toho, aby tyto vojenské jednotky pomohly Evropě tam kde je toho zapotřebí a sice v boji proti mafiím, které organizují masové přesuny imigrantů do Evropy za těžké peníze, tak to ne. Ony musí přece bojovat proti Rusku. Takže se soustředí v těch státech, kde se nic dít nebude, ale příslušné státy budou tvrdě platit za tzv.: ochranu před nepřítelem. Když už se sem tyto bojové jednotky hrnou a lídři těch států, kteří si je tam přejí mít, jim sedli na lep, tak kdyby to NATO a USA s Evropou skutečně myslely dobře, tak už by dávno brázdily jejich vojenské lodě Středozemní moře a nedopustily by připlutí jediné lodě nelegálních imigrantů ke břehům EU. Ten "nenáviděný" Putin se musí smíchy za břicho popadat, jak se Evropa sama svým přičiněním blíží k naprosté zkáze.“

Závěr nechť si každý udělá sám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Korespondenční hlasování umožňuje zákulisní ovlivňování voličů

13:09 Okamura (SPD): Korespondenční hlasování umožňuje zákulisní ovlivňování voličů

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě