Vostrá (KSČM): Štěstím je dobrá škola

15.01.2015 18:06

Škola je a vždy bude základem, který každé dítě pro svůj budoucí život nezbytně potřebuje. Každý z nás rodičů se snaží, aby první krůčky dítěte při základním vzdělání byly nejen pro dítě příjemné, ale i maximálně dobré a start do života tak nebyl pro rodiče ani pro našeho potomka stresující.

Vostrá (KSČM): Štěstím je dobrá škola
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Hledání dobrých a kvalitních vzdělávacích zařízení se stává často pro rodiče noční můrou. Celý tento koloběh začíná přijetím do mateřské školy a následuje zápis do první třídy. Rodiče jsou ochotni strávit před školami při čekání i noční hodiny, a to proto, aby se na jejich syna či dceru místo dostalo. Důležitým měřítkem je nejen dobrá atmosféra ve škole, ale i kvalita výuky jednotlivých předmětů, zaměření školy na jazykovou výuku, zdravý způsob života, dostatek sportu a mnoho dalších důležitých věcí pro nás rodiče. Máme dnes možnost si školy prohlédnout při dnech otevřených dveří, a to vše dohromady může způsobit, že dítě vozíme do školy na druhý konec města nebo dokonce někteří z nás mění adresu trvalého bydliště, aby nám dítě do školy přijali. Je pravda, že občas nám na svých webových stránkách poradí i ministr školství. Jenže některé rady jsou opravdu udivující. Mnozí z nás nechápou, proč by dítě před nástupem do první třídy měli sami učit a prakticky suplovat roli školy. Možná než takovéto rady, by bylo rozumnější, aby Ministerstvo školství dohlédlo na kvalitu výuky a postaralo se o to, aby učitelé měli ke své práci takové podmínky, aby nemuseli odcházet do jiných oborů. Učitelé, kteří formují naše děti pro další život, by měli dostat odpovídající ocenění své práce, aby se jí mohli naplno věnovat a nemuseli si k ní hledat ještě další úvazky. To je, myslím, jedno z nejdůležitějších kritérií, které by mělo Ministerstvo školství brát v potaz a možná bychom pak nemuseli školy dělit na vynikající, dobré a horší.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM poslankyně PSP ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…