Zelení v Plzeňském kraji volili nové vedení

26.01.2015 20:13

Strana zelených v Plzeňském kraji volila na konferenci v Plzni nové krajské vedení. Místo předsedy obhájil Jan Cina z Kasejovic, 1. místopředsedkyní byla zvolena Lucie Hemrová z Plzně a 2. místopředsedkyní starostka Kladrub Svatava Štěrbová. Radu dále doplňují místostarosta Nepomuku Pavel Kroupa a Jiří Koreš, člen Komise pro otevřený kraj.

Zelení v Plzeňském kraji volili nové vedení
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Jedním z hlavních úkolů tohoto vedení bude příprava krajských voleb, ve kterých se chce Strana zelených v Plzeňském kraji historicky poprvé dostat do krajského zastupitelstva.

„Máme za sebou úspěšný rok, podařilo se nám rozšířit členskou základnu, měli jsme několik velmi úspěšných kandidátek v komunálních volbách včetně té v Plzni, která byla konkurenceschopná a atakovala hranici 5%. Pochopitelně největším závazkem pro nás jsou krajské volby, na kterých začneme již letos pracovat a chceme je dotáhnout do úspěšného konce,“ řekl staronový předseda zelených v Plzeňském kraji Jan Cina.

Konference se zúčastnili i kandidáti na předsedu/předsedkyni Strany zelených, současný člen Předsednictva Strany zelených Petr Štěpánek a 1. místopředsedkyně Jana Drápalová, která po odstoupení Ondřeje Lišky stranu vede. Nové vedení Strany zelených se bude volit na jejím celorepublikovém sjezdu již tento víkend (24. – 25. ledna) v Brně. Jana Drápalová i Petr Štěpánek představili na konferenci svoje vize, kam by se strana podle nich měla ubírat a na co by se měla v příštích letech zaměřit. Na konferenci vystoupil i senátor za Stranu zelených Václav Láska, který nabídl členům v regionech spolupráci na tématech, kterým se celorepublikově nedostává takové mediální pozornosti.

„Jsme rádi, že hosté dorazili až do Plzně. Byla to pro nás po dlouhé době příležitost diskutovat s kandidáty na předsedu/předsedkyni strany a zájem o diskusi byl zjevný již z toho, kolik času zabrala. Dojíždění do regionů je sice pro zástupce vedení strany náročné, ale bylo by dobrou praxí, kdyby se každé krajské konference účastnil někdo z předsednictva. A věřím, že tomu tak i v budoucnu bude. Osobně mě těší i fakt, že v užším vedení krajské organizace máme jednoho muže a hned dvě ženy. Doufám, že příklad žen ve vyšších stranických pozicích bude postupně inspirovat další ženy jak ke vstupu do politiky, tak i ke snaze usilovat o stranické funkce, aby stranické prostředí bylo co nejvyváženější,“ dodala 1. místopředsedkyně krajské organizace v Plzeňském kraji Lucie Hemrová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…