Andrej Babiš přes nás posílá další vzkazy zpěváku Davidu Kollerovi. Ten nebude rád

20.04.2016 12:25

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš se na svém profilu na serveru ParlamentnílListy.cz vyjádřil k dotazům čtenářů na aktuální politická témata. Mimo jiné také poslal další vzkaz zpěváku Davidu Kollerovi.

Andrej Babiš přes nás posílá další vzkazy zpěváku Davidu Kollerovi. Ten nebude rád
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Poté, co se zpěvák David Koller při vyhlášení Cen Anděl postavil po bok zpěvačky Lenky Dusilové a zkritizoval prezidenta Miloše Zemana, exprezidenta Václava Klause a samotného ministra Babiše, dočkal se odezvy. Andrej Babiš mu poslal ostrou SMS. O ní jsme informovali ZDE.

Jedna ze čtenářek se následně Babiše zeptala, kde vzal Babiš číslo na Kollera. „Dodaly ho struktury StB?“ zeptala se.

„Číslo na Davida Kollera mám od chvíle, kdy jsme se v minulosti osobně sešli, povídali o politice a o životě a on mě na konec požádal o finanční podporu jejich protestního koncertu. Nedopadlo to kvůli jeho přehnaným finančním požadavkům. Vím ale, že Lucie asi tak před rokem spolupracovala s Nadací Agrofert a ještě před svým velkým koncertem zahrála v O2 Areně pro děti, kterým nadace pomáhá. Proto mě dost mrzelo, že o mně v přímém přenosu řekl něco, co absolutně není pravda, a chtěl jsem od něj vědět, jaký k tomu měl důvod,“ napsal Babiš.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

Dalšího čtenáře rovněž zajímala SMS Kollerovi, zda mu zpěvák odpověděl. „Neodpověděl, možná si uvědomil, že prostě přestřelil,“ podotkl Babiš s tím, že na rozdíl od Kollerova mecenáše Petra Kellnera na východ neinklinuje. „A v Rusku a ani Číně nepodnikám. Co by k tomu dodával, když je to pravda?“ podotkl závěrem.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

K Andělovi se vyjádřila i další ze čtenářek. „Na Anděla jsem se nedívala, pane ministře, ale z ohlasů na tento pořad ČT soudím, že se jednalo o jakousi reinkarnaci dřívějšího nechvalně známého komunistického festivalu ‚Politická píseň – Sokolov‘, kterému se opravdoví umělci vyhýbali jako čert kříži. Včerejší vítězové jen potvrzují, že tato tendence pokračuje i v této době. Výroky D. Kollera a L. Dusilové mne nepřekvapily, spíš vaše reakce na ně,“ podotkla čtenářka. 

„Když o mně někdo lže, neumím to jen tak přejít, cítím, že se musím bránit. S panem Kollerem jsme se před tím normálně bavili, nechápal jsem, proč mě najednou řadí někam na východ?! Nejdřív jsem mu poslal textovou zprávu, abych se ho zeptal na důvody, které ho vedly k tomu, aby o mně takhle mluvil. Následně jsem se rozhodl, že mu na jasných faktech prokážu, jakým směrem se ubírá moje zahraniční politika a uvažování, když na to mám jako ministr trochu času,“ odvětil ministr.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

„Vím, že takových nebo podobných dotazů, jako je ten můj následující, dostanete celou řadu. Chci jím jen jeho význam posílit: Nemyslíte, že vhodnější okamžik k činu než ten nynější nenastane, se s koalicí rozloučit? Vyšší popularity díky vašim štváčům nedosáhnete. A kdy dostanete odvahu proti perzekuci všech diskutovat s KSČM? Umím si představit jejich patnáct a vašich třicet procent,“ poznamenal čtenář.

„Díky moc za podporu, ale já se teď loučit s koalicí nechci. Nebudu vám tady vyprávět pohádky o tom, jak nám to všechno skvěle funguje, ale naši voliči nám dali mandát na čtyři roky a očekávají, že během nich odvedeme nějaký kus práce. Není to vždy snadné, ale pokusím se to vydržet a vy byste měl také,“ napsal s úsměvem Babiš.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…