Kníže volá do boje: Musíme bránit republiku

18.07.2013 21:29

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg se obrátil na své příznivce. Ve svém vyjádření prohlašuje, že je úkolem TOP 09 uhájit dosavadní charakter České republiky. Podle něho toho ODS ani ČSSD není schopna.

Kníže volá do boje: Musíme bránit republiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg na tiskové konferenci

Sociální demokracii totiž rozeštvává prezident Miloš Zeman. Její rozkol je prý čím dál zjevnější. To se odráží především na rozporných stanoviscích jejích jednotlivých představitelů směrem k Rusnokově kabinetu a krokům prezidenta. ODS je zase výrazně oslabena kauzou Nagyová.

Zvyklosti jsou neměnné?

„Nemůžeme připustit, aby systém parlamentní demokracie byl v tichosti vyhlodán a via facti proměněn v prezidentský systém,“ píše Schwarzenberg. K nedodržování ústavních zvyklostí docházelo i v minulém století a důsledky takového jednání jsou prý dobře známy. Legitimní otázkou však je, proč by zvyklosti měly být neměnné.

„Je na nás, tedy na všech našich členech a příznivcích TOP 09 a Starostů a nezávislých, abychom bránili republiku. Bude to těžký boj, to je mi jasné, ale musíme v něm obstát. Spoléhám na Vás a Vy se můžete spolehnout na mě, že neuhneme,“ uzavírá své prohlášení sebevědomě.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani přes práh! Kolaborace... Vyznamená Pavel Posselta? V ČR už teď vidí rudě

18:46 Ani přes práh! Kolaborace... Vyznamená Pavel Posselta? V ČR už teď vidí rudě

Dostane šéf sudetských Němců Bernd Posselt od prezidenta státní vyznamenání? ParlamentníListy.cz se …