Voliči vědí, že jsem jeden z nich, říká Štěch po svém znovuzvolení do Senátu

18.10.2014 15:38

Ještě před sečtením všech hlasů odevzdaných ve druhém kole senátních voleb bylo jasné, že v obvodě Pelhřimov zvítězí dosavadní předseda horní komory Parlamentu Milan Štěch (ČSSD). Ve vyjádření pro Českou televizi prozradil, proč vlastně zvítězil.

Voliči vědí, že jsem jeden z nich, říká Štěch po svém znovuzvolení do Senátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda senátu Milan Štěch

„Voliči vidí, že se tomu svému obvodu věnuji, a také proto, že důvěra v Senátu šla nahoru. Lidé také cítí, že jsem jeden z nich,“ podotkl ve vyjádření Štěch. „Sociální demokracie dělá čitelnou politiku, a to jak na národní úrovni, tak ve vztahu k EU, v čemž hodlá pokračovat.“

Štěch ale nechtěl předjímat, zda se pokusí o obhajobu předsednického postu v Senátu. Pokud dostane nabídku od sociální demokracie, zváží ji. Vyjádřil se také k těsnému souboji na jihu Moravy mezi Alenou Gajdůškovou (ČSSD) a Františkem Čubou (SPO). Navzdory tomu, že je Gajdůšková místopředsedkyní Senátu, prohrává. „Zdá se mi, že voliči o její práci možná neměli všechny informace,“ podotkl před kamerami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…