Babišovo hnutí si bere na paškál Stanjuru i Peake

11.12.2012 23:14

Přesuny na vládním poli ostře kritizuje hnutí miliardáře Andreje Babiše ANO2011. Zejména proto, že podle jeho přesvědčení nemá koalice ve svých řadách žádné kompetentní osoby.

Babišovo hnutí si bere na paškál Stanjuru i Peake
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš

 

„Pokud vláda kompetentní osobnost nenašla, měla by tento strategický resort prozatím ponechat v řízení prvního náměstka odstupujícího ministra a neobsazovat jej na základě koaličních kšeftů," vyjádřilo se hnutí ohledně nové ministryně obrany Karolíny Peake (LIDEM).

„Nejblíže k ozbrojeným složkám měla Karolína Peake v době, kdy ještě jako místopředsedkyně strany s Vítem Bártou chystala takzvaný Etický kodex poslance Věcí veřejných, který mimo jiné sloužil jako návod k získání státních zakázek pro Bártovu bezpečnostní agenturu ABL," ironicky podotýká hnutí.

Kritice neušel ani Stanjura

Podobně odmítavý postoj zachovává ANO2011 i k novému ministru dopravy Zbyňku Stanjurovi (ODS). „Stejně očividná je snaha premiéra Petra Nečase obsadit ministerstvo dopravy "loajálním člověkem" Zbyňkem Stanjurou, který bude mít především za úkol brzdit politický a mocenský rozlet prvního místopředsedy ODS Martina Kuby, nikoli řídit resort dopravy, který se potýká se závažnými potížemi,“ vyjádřilo se hnutí kriticky.

Jak poukazuje server EuroZprávy.cz, podle stanoviska Babišova hnutí jsou ministerské výměny pouhou mocenskou tahanicí. Navržení ministři prý navíc postrádají odborné znalosti pro vedení daných rezortů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…