Pokochejme se, jak kníže prohrál, nabádá online skupina

27.01.2013 10:44

Deset procent rozdílu mezi oběma prezidentskými kandidáty je pro mnoho skupin na sociální síti Facebook dostatečný výsledek k tomu, aby si i v neděli "bodnuli" do neúspěšného uchazeče o post hlavy státu, předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga.

Pokochejme se, jak kníže prohrál, nabádá online skupina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu Karla Schwarzenberga. Fenomén Karel zůstal nakonec poražen

Anketa

Jste rádi, že vyhrál Miloš Zeman?

79%
21%
hlasovalo: 55478 lidí

Zatímco veřejnoprávní ČT uvedla na svém profilu, že "Zeman se pokusí uklidnit rozhádanou politickou scénu a najít cestu, jak doplnit chybějící ústavní soudce. Stranou nechce nechat ani boj s korupcí. Nicméně úplně nejdřív musí 8. března složit prezidentskou přísahu," odpůrci Karla Schwarzenberga i nadále slaví.

Jedna ze skupin, Miloš Zeman For President, která má necelou tisícovkou fanoušků, mezi ně poslala finální výsledek sobotní volby. "Pokochejme se znovu výsledky :-)" uvedl administrátor, který za svou stručnou glosu sklidil desítky zvednutých palců.

"Kdyby nebyla ta podělaná Praha tak si kníže ani neškrt," uvedla jedna z pisatelek.

Bývalý český premiér a expředseda ČSSD Miloš Zeman se stane historicky třetím českým prezidentem. Rozhodlo o tom druhé kolo přímé volby, v níž nová hlava státu získala 54,8 procent hlasů. Poraženému Karlu Schwarzenbergovi dalo hlasy 45,2 procent voličů. Ve srovnání s prvním kolem poklesla volební účast o necelá dvě a půl procenta a činila 59,1 procenta.

O druhé kolo prezidentské volby byl mezi voliči velký zájem. Nejen proto, že mohli poprvé v historii rozhodnout sami o hlavě státu, ale i proto, že volební kampaň svou vyostřeností v závěrečných dnech těžko mohla nechat někoho v klidu. Karel Schwarzenberg označoval svého soka mužem minulosti, Miloš Zeman zase jeho s poukazem na neblahé angažmá v Nečasově vládě za muže přítomnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…