Zelení odmítají nákup kamer na Prahu 1. A chystají demonstraci

13.12.2013 22:02

Strana zelených odmítá, aby se do ulic Prahy 1 pořizoval další kamerový systém. Radnice za něj chce v následujících dvou letech utratit přibližně 80 milionů korun.

Zelení odmítají nákup kamer na Prahu 1. A chystají demonstraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Strana Zelených kousek od Václavského náměstí protestovala právě proti zneužívání svátku sv. Václava neonacisty

Zastupitelstvo Prahy 1 chce nakoupit kamerový systém, který by doplnil již instalované kamery. Tento plán už dříve kritizovalo sdružení Iuridicum Remedium, jež také zorganizovalo petici. Nyní se ozvala Strana zelených.

„Některé funkce nového kamerového systému představují bezprecedentní narušení soukromí obyvatel i návštěvníků Prahy 1 a žádným způsobem nepřispívají ke zvýšení bezpečnosti. Vypadá to, jako by starosta Lomecký chtěl od ledna sledovat každý náš krok,“ uvedl pro Deník Referendum Štěpán Mairovský, místopředseda SZ na Praze 1.

Další důvod jsou finance, systém by měl totiž vyjít na 80 milionů. „Koalice plánuje vyhodit desítky miliónů korun za kamery a ani se neobtěžuje prokázat, zda by mohly přispět k většímu bezpečí. O bezpečí tu totiž zjevně ani nejde, jde právě jen o utrácení veřejných peněz,” dodává zastupitel za zelené Filip Pospíšil.

Podle něj by měla být nejprve vyhodnocena účinnost současných kamer. Analýzu bezpečnosti ulic, která již byla vypracována, totiž provedla firma Elso Industrial, která je zároveň dodavatelem kamerových systémů.

Nákup systému bude zastupitelstvo projednávat 17. prosince. Zelení svolávají před začátkem demonstraci za jeho odmítnutí, která začne v 9:30 před Žofínským palácem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…