Vláda bude sestavena rychle, věří Nečas

24.05.2010 10:04

Volební lídr ODS Petr Nečas je přesvědčen o tom, že pokud ODS bude sestavovat vládu, tak určitě „nesáhne“ po velké koalici. Přesto mu prý tvorba nového kabinetu bude trvat jen jeden či dva měsíce. Tvrdí to v rozhovoru pro deník E15.

Vláda bude sestavena rychle, věří Nečas

Petr Nečas tvrdí, že ekonomové a finanční trhy budou chtít po volbách jasnou dikci: „Budou chtít jasnou zprávu, vládu s jasným stanoviskem," říká Nečas v rozhovoru pro E15. Naznačuje tak, že bude muset se sestavením kabinetu spěchat. Tedy pokud ODS vyhraje volby A v to Nečas věří. 

„ODS je v dobré kondici, bojovné kondici. ODS zvedla hlavu, chce uspět, dosáhnout co nejlepší volební výsledek a chce zastavit českou levici," uvedl v rozhovoru.

Vláda sestavená maximálně během dvou měsíců je ale podle něj téměř nutností. „To není optimismus. Přiznám se, že je to můj subjektivní názor plynoucí z kombinace určité intuice, politické zkušenosti i z přesvědčení, že naše země si pokračování takového neurčitého marasmu, který vlastně prožíváme od května loňského roku, už nemůže dovolit," uvedl Nečas.

"Pokračování další měsíce může být mimochodem problematické i z hlediska finančních trhů a ekonomiky. Ty prostě budou chtít jasnou zprávu, vládu s jasným stanoviskem. Takže i pod tímto tlakem bude politická reprezentace, aby zbytečně neprodlužovala určitou agonii, která je dneska v české politice již vlastně více než rok," vysvětlil dále.

Navíc ODS chce jako vládnoucí strana respektovat doporučení na úpravu rozpočtu připravená ministrem financí Eduardem Janotou.

„Samozřejmě, že jsme připraveni řadu těch návrhů akceptovat...Takže prolongace takzvaného Janotova balíčku je jeden z nástrojů, který tady bude. My jsme přesvědčeni, že máme demonstrovat jistou schopnost jít rychlejší cestou snižování deficitu, než třeba počítá konvergenční program předložený vládou Jana Fischera," dodal lídr ODS pro E15.

Čtěte také:
Lidé se stydí přiznat, že nás volí, přiznává Nečas

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…