Prezidentka či ministryně? Na to mám spousty času, tvrdí Andrýsová

02.06.2010 17:01

Dlouho předtím, než se stala místopředsedkyně strany Věci veřejné Lenka Andrýsová poslankyní a také novou tváří politiky, uvedla pro Český rozhlas, že se možná jednou stane prezidentkou. Na stejnou otázku se ale dnes pousmívá. „Kdo ví,“ vycouvala z tohoto dotazu v pořadu Studio Česko.

Prezidentka či ministryně? Na to mám spousty času, tvrdí Andrýsová

Novopečená poslankyně za stranu Věci veřejné Lenka Andrýsová  bude ve svých 25 letech patřit k nejmladším zástupcům v Poslanecké sněmovně. Počítá s tím, že by to pro ni mohl být určitý deficit?

„Já si to nemyslím. Naopak. Mých 25 let je výhodou. Všichni se na mne budou dívat jako na mladou dívku, ale já překvapím svou razancí a také přínosem hlavně v protikorupčních otázkách. Budu aktivní v rámci našeho poslaneckého klubu a budu se zasazovat o to, aby vznikl protikorupční výbor. Na boj proti korupci budu ve sněmovně klást velký akcent, neboť jsem ve straně Věci veřejné předsedkyní protikorupční komise," zmínila k této otázce.

Byla jsem idealistka

Jestli prý někdy k dotazu rozhlasu potvrdila, že chce být prezidentkou, tak nyní má na tuto věc jiný názor. "Byla jsem tehdy velká idealistka, když jsem to řekla. Dnes už jsem trochu vystřízlivěla," uvedla s úsměvem a dodala. „I když, kdo ví?"

Protože Andrýsová se aktivně zajímá také o zemědělství, moderátor pořadu Studia Česko ji ve studiu potrápil dalším sugestivním dotazem. „A co post ministryně, ten byste brala?"otázal se jí.

Na ministryni také nemám zkušenosti

„Ani ministryní bych nechtěla být. Alespoň ne nyní. A to ani ministryní zemědělství. Každý ministr musí být zkušený, nějakou dobu čerpat poznatky z oboru a například i z ministerstva. Já mám ale zkušenosti, které nyní stačí na to, být dobrou poslankyní," vysvětlila.

Doplnila, že její dřívější proklamace o tom, že bude přístupná nejen politickým elitám, ale také občanům, stále platí. Svůj mobilní telefon proto má zveřejněný i na internetové stránce.

Na telefon mi může zavolat kdokoliv

„Znovu opakuji, že jsem předsedkyní protikorupční komise, kde děláme testy protikorupční odolnosti. Proto mám telefon na internetu a budu dostupná pro všechny lidi," konstatovala.

Zmínila také, že jí nevadí, že není členem vyjednávacího týmu Věcí veřejných o koalici. „Vyjednávací tým dával dohromady Radek John a vybral si Kristýnu Kočí a Víta Bártu. Já to respektuji. Bárta také jako já zastupuje protikorupční směr a je to navíc radní za Věci veřejné," dodala.

Foto:Hans Štembera

Čtěte také:

Andrýsová: Voliči ukázali, že nechtějí typy jako je Langer

Mladé političky z Věcí veřejných stojí za předsedou Johnem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ještě rok s touto vládou? Proboha, jen to ne, zní ze SPOZ

16:04 Ještě rok s touto vládou? Proboha, jen to ne, zní ze SPOZ

Vládní věci se daly do pohybu, prezident se schází s lídry parlamentních stran, takže jednání a vyje…