Špidlu nafotili při závodění v lese: To bylo něco, podotknul

27.06.2010 15:55

Bývalý evropský komisař pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti je vášnivý sportovec. Že nejde o přehnané tvrzení, dokázal v uplynulém týdnu, kdy se zúčastnil běžeckého závodu na Kleti.

Špidlu nafotili při závodění v lese: To bylo něco, podotknul

Běh do vrchu Janské lázně - Černá hora, běh kolonádou na 1 km, přespolní běh, Mistrovství ČR v běhu do vrchu, běh přes Stolovou horu anebo dvanáctikilometrový terénní běh u obce Rybník na Domažlicku, to jsou sportovní události, kterých se velký sportovec a milovník památkové péče Vladimír Špidla v posledních letech účastnil.

Jedna z posledních akcí, kterou absolvoval, se konala před několika dny na Kleti a nebýt rychlého fotografa, Špidlovi fanoušci na sociální síti Facebook by se o ní jen těžko dozvěděli.

Senátor Špidla?

"Rekonvalescence na Kleti. Vladimír - nadšen, živ a zdráv v cíli. Jeho revírem jsou běžecké tratě a jeho tempo je vražedné. Vladimír Kobra 11," stojí u popisku fotografie, nad níž se pozastavil i bývalý šéf sociální demokracie. "Ani jsem si nevšiml, že máš foťák," napsal. "Dnes mají telefony snad vše. Možná i bojler na teplou vodu," reagoval autor snímku.

Vladimír Špidla od roku 2001 do roku 2004 předsedal ČSSD a v letech 2002 až 2004 působil ve funkci předsedy vlády České republiky. Poté byl šest let jako člen první Barrosovy evropské komise odpovědný za zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti.

V posledních týdnech sílí hlasy zevnitř sociální demokracie, aby se více angažoval pro stranu. Špidla bude kandidovat do podzimních senátních voleb za obvod číslo deset - Český Krumlov.

Kontakt na autora: tanovy@seznam.cz

Více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…