Miss parlament pózovala. Začátečnická chyba, tvrdí komentátor

11.07.2010 15:25

Poslankyně TOP 09 Jana Kaslová udělala podle komentátora Viliama Bucherta začátečnickou chybu, když pózovala pro časopis a propagovala u toho módu. Prý o tom nevěděla.

Miss parlament pózovala. Začátečnická chyba, tvrdí komentátor

Nově zvolená poslankyně Jana Kaslová (pozn. - rozená Radová) měla krátce po zvolení do sněmovny svatbu a nyní čeká miminko. O tom, jak zvládnout roli maminky a poslankyně vyprávěla ženskému magazínu Ona Dnes. K rozhovoru však připojila fotky, kde pózuje ve značkovém oblečení a hned vedle jsou připojeny ceny a obchody, kde se takové zboží dá koupit.

To se ale nelíbí zástupci šéfredaktora Reflexu a komentátorovi Viliamu Buchertovi, podle něhož provedla poslankyně s titulem Miss parlament začátečnickou chybu.

Mladá poslankyně nemá zkušenosti 

„Lněné šaty značky Next, mačkaná tunika z obchodu Attrattivo či šperky z Orsay. Na fotkách oblečení se jmény dalších značek, cenou a na jiném místě i adresy obchodů, kde vše koupíte. Reklama jak vyšitá," komentuje Buchert.

Podle Bucherta je na vině její nezkušenost. „To je alarmující, protože nových zákonodárců je po květnových volbách většina. Z reklamního pózování je zřejmé, že Kaslová nedokáže odhadnout, jak se při podobných příležitostech zachovat. Protože poslanci rozhodně nemají dělat reklamu žádné firmě."

Pózuje, o politice ale nikde ani slovo

Sama Kaslová tvrdí, že o propagaci značek nevěděla. „Žádné peníze a ani žádné jiné zvláštní plnění jsem za to neobdržela," bránila se.

Buchert jí vyčítá i to, že se stejně jako jiné poslankyně vrhla na pózování pro média, ale nikde neprezentovala své politické názory.

„Navíc v rozhovorech a prvních vyjádřeních této poslankyně se prakticky nic nedozvíte o jejích názorech na základní problémy, které ovládají českou společnost. Pokud už Kaslová hovoří o politice, tak klišovitě odpovídá, že je - konzervativní."

Na závěr varuje před tím, abychom se příště nedočkali reklamy na osmnáctiletou whisky nebo Rolls-Royce.

Jana Kaslová pochází z Plzně, v době svých gymnaziálních studií pobývala i na Tchaj-wanu. Absolvovala Právnickou fakultu Západočeské univerzity v Plzni. Poté pracovala jako koncipientka a po dvou letech nastoupila do české pobočky americké advokátní kanceláře Squire Sanders and Dempsey. V roce 2009 u České advokátní komory úspěšně složila advokátní zkoušky. V současné době studuje veřejnou správu na Zemědělské univerzitě v Praze a zároveň pracuje v Praze jako samostatná advokátka. V roce 2009 vstoupila do politické strany TOP 09 a o rok později byla ve volebním kraji Praha zvolena poslankyní.


Čtěte také:


ReproFoto: Ona Dnes

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…