Vzácný den. Uvidíme neviditelnou paní Nečasovou

03.01.2011 10:16

Václav Klaus spolu s manželkou Livií přijme na zámku v Lánech premiéra Petra Nečase s manželkou Radkou. Tajemnou „paní premiérovou“, která se nenechává moc fotit a nebývá ani viděna po boku manžela, tak rázem zvěční přímo roj televizních kamer. Oběd u Klause je totiž pro Nečase prvním v roli premiéra - loni Klaus poobědval předsedou tehdejší úřednické vlády Janem Fischerem a o rok dříve s Mirkem Topolánkem.

Vzácný den. Uvidíme neviditelnou paní Nečasovou

Zatímco Pavla Topolánková stála po boku svého dnes již exmanžela - premiéra, kdykoliv šlo o nějakou důležitou událost, například o volby, Radka Nečasová není moc vidět. Nevyjádřila svému choti veřejnou podporu ani ve chvíli, kdy se rozhodovalo o osudu jeho vlády. Dnes by však měla přijít ruku v ruce s manželem za Klausem na novoroční oběd. Spouště fotoaparátů tak budou cvakat. Chybět nebude ani fotoreportér ParlamentníchListů.cz.

Proč se Radka Nečasová neangažuje v propagaci svého manžela? Chrání prý soukromí své i svých dětí. „Je samozřejmé, že mě to nenechává naprosto chladnou. Manžela kancléřky Angely Merkel se ale také neptají na to, zda bude vystupovat na obhajobu své ženy," svěřila se půvabná „paní premiérová" loni v květnu magazínu Lidových novin Pátek.

Manžel je prý parťákem do nepohody

To, že se neobjevuje po boku svého muže, ale nevnímá tak, že by ji práce na Úřadu vlády nezajímala. Svého chotě dokonce bez výhrady podporuje. „Můj manžel je schopný dohody a kompromisu. Pozice premiéra pro něj není důležitá sama o sobě. Má jasnou představu, kam by naše země měla směřovat," zmínila k tomu dále Nečasová pro Pátek.

Na manželovi si cení hlavně toho, že je „parťákem do nepohody". Nyní se v Praze stará o děti, domov prý však má hlavně v Rožnově. „Jezdíme tam, jak to jde," řekla před více jak půlrokem pro časopis Pátek.

Zda Nečasová něco více o sobě, a také o tom, jaké má názory na politické dění, poví médiím dnes, bude jasné, až manželské páry sní chutné prezidentské menu.

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…