Paroubek se nudí a Dimun je nemocný, zuří Haškův muž. A dává žaloby

21.02.2011 9:48

Mílovými kroky se blíží volba předsedy ČSSD a je to znát i na dění v Ústeckém kraji. V temných barvách byl vykreslen např. spolupracovník Michala Haška Roman Houska z chomutovské ČSSD. Sám Houska, který nešel pro ostrou odpověď daleko, za tím vidí ruku bývalého PR manažera ČSSD Petra Dimuna, který údajně straní Bohuslavu Sobotkovi.

Paroubek se nudí a Dimun je nemocný, zuří Haškův muž. A dává žaloby

Na webu VašeVěc.cz, který prezentuje mimo jiné úvahy a názory poslance Jiřího Paroubka (ČSSD), se před pár dny objevil článek, ve kterém redakce nemilosrdně tepe Romana Housku, člena chomutovské ČSSD a spojence jednoho z kandidátů na křeslo předsedy sociální demokracie Michala Haška. Redakce do textu poskládala výroky z jiných médií, které se Housky dotýkají a dala si záležet na tom, aby byl pan Houska vykreslen v těch nejhorších barvách.

SLEDUJEME téma Volba předsedy ČSSD

Inkriminovaný text z webu VašeVěc.cz ZDE

Přejel nohu strážníkovi?

Redakce Paroubkova webu připomíná např. kauzu z roku 2003, kdy byl Houska obviněn z toho, že najížděl autem na strážníka, dokonce mu měl přejet nohu. Výčet Houskových špatností tím ovšem nekončí. V roce 2007 měl Houska údajně požadovat úplatek ve výši 250 tisíc korun, za což měl podnikateli zajistit vítězství v konkurzu. V neposlední řadě má člen okresního výkonného výboru ČSSD v Chomutově dlužit 14 milionů korun dnes již neexistující České konsolidační agentuře.

Zakázaná ostrá slova

Sám Roman Houska obvinění nastíněná v článku rozlíceně popřel, přičemž použil i řadu ostrých slov. ParlamentnímListům.cz Houska mimo jiné řekl, že text je čistě účelovou konstrukcí a je pevně rozhodnut podat žalobu nejen na poslance Paroubka, která už je připravena, ale také na šéfredaktora webu VašeVěc.cz Ondřeje Macuru a především na Petra Dimuna, bývalého PR manažera ČSSD, který má podle Houskova mínění celý článek na svědomí. Trestní oznámení na oba pány budou připravena dnes. Na poslance Paroubka už prý trestní oznámení podávat znovu nebude, jedno totiž stačí.

Šefredaktor webu VašeVěc.cz redakci sdělil, že v článku pouze byly citovány v minulosti zveřejněné články či odvysílané reportáže České televize. "Nenapsali jsme nic, co by si lidé nemohli přečíst či shlédnout již dříve," prohlásil Macura.

Nepřehlédněte:

Paroubek všem na severu nevoní. Hrozí mu trestní oznámení za pomluvu

„Pan Paroubek se asi nudí v Řecku, tak vydává povely, co se má na jeho webu psát. Mám pocit, že za podobnými texty stojí jeho pomocník pan Dimun, který těžko snáší své vyloučení z ČSSD a tak mě takhle pomlouvá. Dimun je přímo chorobně ambiciózní, až nemocný a jako takový se nezastaví před ničím," prohlásil v rozhovoru s ParlamentnímiListy.cz rozlíceně Houska.

Kdo řekne A, musí dodat taky B

O poznání klidnějším tónem pak dodal, že je to jen další útok na něj, který jistě souvisí s blížící se volbou předsedy sociální demokracie. Ohledně představených obvinění Houska uvedl, že když někdo řekne A, měl by dodat také B. Houska má prý k dispozici posudek znalce od strážníka, který ho tehdy obžaloval za údajné přejetí nohy, a v tomto bezmála třicetistránkovém posudku obžaloby je řečeno, že Houska strážníka přejet ani nemohl.

„Onen chomutovský strážník se navíc doznal k tomu, že bral úplatky od nějakých Němců, pročež u policie skončil," řekl redakci ParlamentníchListů.cz Houska.

Podobně se staví i k dalším obviněním úplatku. „Je pravda, že jsem se s oním podnikatelem viděl, ale on zkontaktoval mě, ne naopak. On se mě ptal, co bych pro něj mohl udělat, aby zakázku vyhrál. Já jsem mu tehdy řekl, že pro něj nemůžu udělat vůbec nic a pokud chce konkurz vyhrát, musí holt podat dostatečně nízkou nabídku," komentoval uvedený případ Houska.

Dimun: Já to nepsal

ParlamentníListy.cz oslovily také bývalého PR manažera ČSSD Petra Dimuna s dotazem, zda zveřejněný článek má na svědomí on, jak tvrdí Roman Houska. Dimun to okamžitě popřel.

„Nevím, z čeho pan Houska vychází. Článek jsem nepsal, ale přečetl jsem si ho, a nemohu než konstatovat, že je postaven na všem, co bylo dosud zveřejněno v médiích. Myslím, že kdybych neunesl své údajné vyloučení z ČSSD, tak bych se zcela jistě nechoval jako pan Houska. Myslím, že expresivní výrazy nepatří do slovníku sociálního demokrata," uzavřel svou odpověď Dimun.

Připomněl také, že jeho vyloučení stále není uzavřenou záležitostí, protože dosud neobdržel žádné oficiální vyjádření a navíc bylo i podle předsedy Ústřední kontrolní komise Martina Starce  proti Stanovám ČSSD. O případu vyloučení Petra Dimuna z ČSSD informovaly ParlamentníListy.cz v předchozích týdnech.

Související:

Krvavé vylučování Dimuna. Paroubkův muž ukazuje i na Haška

Vylučovaný Dimun hovoří. Lže, panikaří nebo se brání?

Dimun: Nejen mě. ČSSD má seznam lidí, které chce zlikvidovat

Manžel měl jen podmínku. Jiný seděl natvrdo, kritizuje Vrbová Fišeru

Paroubek některým straníkům vadí. Padla slova o vyloučení

Paroubek: Generálka na sjezd ČSSD

Paroubek jde do útoku. Po ústecké ČSSD žádá omluvu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…