Sdružením ODS v Praze 1 a 5 hrozí zrušení. I kvůli Jančíkovi

22.02.2011 12:28

Vedení pražských občanských demokratů zvažuje zrušit oblastní sdružení strany v Praze 1 a 5. Důvodem jsou dlouhodobé vnitřní spory a účelově zakládaná sdružení. V těchto oblastech působili jako starostové konreoverzní Filip Dvořák a Milan Jančík.

Sdružením ODS v Praze 1 a 5 hrozí zrušení. I kvůli Jančíkovi

Do třiceti dnů mají místopředsedové pražské ODS Josef Nosek a Rudolf Blažek navrhnout, jak by měla strana postupovat vůči problematickým sdružením v Praze 1 a 5. Regionální rada pražské ODS se zabývala možností odebrat těmto sdružením licenci, ale zatím tento krok výkonné radě nenavrhla.

V těchto dvou oblastech působili v minulosti jako starostové Filip Dvořák a Milan Jančík. „Praha 1 a 5 mají dlouhodobé problémy s velrybářstvím, účelovým zakládáním sdružení a vnitřními spory," řekl předseda pražské ODS Boris Šťastný. Sám prý navrhl obě stranické organizace bez dalších odkladů zrušit.

Šéf pražské ODS by s rušením neváhal

Nevidí prý mnoho jiných možností, než ODS v Praze 1 a 5 zrušit a vybudovat tam nové stranické organizace a nové vedení pražské ODS jasně deklarovalo, že zjedná v těchto oblastech pořádek. Podle usnesení regionální rady ale pražská ODS ještě zváží i možnost „konsolidace situace" v Praze 1 a 5.

Působení Jančíka ve funkci starosty Prahy 5 provázelo několik afér. Protikorupční policie začala před zhruba dvěma týdny politika stíhat pro zneužití pravomoci veřejného činitele. Jančík podal proti obvinění kvůli údajně neoprávněnému postoupení pohledávek za nájemné Agentuře Praha 5 stížnost. Podle informací z pražské ODS Jančík prý stále ovlivňuje stranické sdružení v Praze 5 prostřednictvím asi 150 až 200 účelově nabraných členů.

Volby zahnaly ODS v Praze 1 i 5 do opozice

ODS v Praze 1 zase oslabily dlouhodobé spory tamních občanských demokratů, které vedly k rozštěpení ODS v centrální městské části. Podle Štastného jsou politici ODS v obou městských částech odpovědni za fatální ztrátu důvěry voličů a katastrofální volební výsledek v posledních volbách. ODS, která v těchto městských částech tradičně vládla, se po podzimních komunálních volbách dostala v Praze 1 i 5 do opozice.

K věci:

Zastrašovaná radní z ODS: Někdo si hraje a různě to zkouší  

Štědrá Pražská energetika: Jančík, Hulínský a Poche už si vydělali 

Jančík znovu na scéně. Napadl i druhé obvinění policie 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…