Volfová si posvítila na Sobotku a Grosse. Podává na ně trestní oznámení

04.03.2011 16:43

Podle členky Suverenity Jany Volfové jednali členové ČSSD, konkrétně Bohuslav Sobotka a Stanislav Gross, v případě prodeje svých podílů v OKD protiprávně. Své jednání by podle ní měli vysvětlivat i policii.

Volfová si posvítila na Sobotku a Grosse. Podává na ně trestní oznámení

Současný a bývalý šéf ČSSD, Bohuslav Sobotka a Stanislav Gross, se možná už brzy budou muset zpovídat  kvůli jejich podílům v dolním gigantu OKD.

Trestní oznámení na ně totiž kvůli jejich prodeji v roce 2004 chce podat členka Suverenity Jana Volfová.

Ztratilo se 20 miliard, tvrdí Volfová

„Kamsi se podělo 20 miliard korun při privatizaci OKD," odůvodnila v pátek Volfová podle serveru Prvnizpravy.cz rozhodnutí podat trestní oznámení. „Smlouvu podepsal Bohuslav Sobotka,"sdělila a doplnila: „Byl ministr financí a za vše ručil".

Volfová chce trestní oznámení na Grosse a Sobotku podat v pondělí na Nejvyšším státním zastupitelství v Brně. Seznam není konečný, politička tak zvažuje, že oznámení rozšíří i o další lidi, kteří měli s privatizací OKD co do činění.


Jak informoval páteční deník Právo, podle znaleckého posudku společnosti Ernst&Young byla tržní hodnota téměř 46procentního státního podílu zhruba 24 miliard korun a nikoli 4,1 miliardy, které za něj nakonec zaplatila státu společnost Karbon Invest vlastněná Viktorem Koláčkem a Petrem Otavou.

Trestní oznámení podávají i další

Znalecký posudek má nyní k dispozici šéf Sdružení nájemníků BytyOKD.cz Roman Macháček. Ten také podává trestní oznámení - na rozdíl od Volfové ale na neznámého pachatele.

Sobotka už ale pro deník pochybnosti kolem prodeje OKD odmítl. K prodeji jeho podílu prý došlo za tržní cenu, protiprávně tak podle svých slov nejednal.

Více čtěte:

Paroubek a Gross spolu: Nepříjemná pozornost

Expremiér Gross si staví nový dům

Korupci popírá Šedivý, Kühnl i Gross

Jančík ani Gross o titul nepřijdou. Nejsou na seznamu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…