Vondra postavil mimo službu šéfa Vojenské policie. Kvůli zásahu v ČT

12.03.2011 6:58

Páteční zásah ozbrojenců v budově České televize se nelíbí nejen řadě dalších politiků, ale také šéfu resortu obrany Alexandru Vondrovi (ODS).

Vondra postavil mimo službu šéfa Vojenské policie. Kvůli zásahu v ČT

Ten tak kvůli němu postavil mimo službu šéfa Vojenské policie Vladimíra Ložka a další dva důstojníky, kteří byli přímo odpovědni za způsob provedení zásahu.

informoval o tom mluvčí ministerstva Jan Pejšek. Podle Vondry byl zákrok neadekvátní dané situaci. Všichni tři dotyční budou podle něho mimo službu až do vyšetření případu.

TÉMA Ozbrojenci v ČT

Česká televize se s vojáky pře o vydání složky pocházející z Vojenského zpravodajství, kterou má jeden z redaktorů a která se vztahuje ke kauze bývalého šéfa vojenské tajné služby Miroslava Krejčíka. Mluvčí Vojenského zpravodajství Jan Čermák řekl, že mají soudní příkaz. 

Čtyři vojáci podle informací televize ozbrojeni, další zase neměli označení, ke kterým složkám patří. Na místě byli přítomni v jednu chvíli i příslušníci městské policie.

Zásah ozbrojenců ve veřejnoprávním médiu vzbudil negativní ohlas u řady politiků. Někteří jej považují dokonce za útok proti svobodě médií.

Více čtěte:

Šťastný je v šoku: Nepochopitelná demonstrace síly

ČT navštívila vojenská policie, žádala spis o Krejčíkovi


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…