Manipulátor Hušák u Jílkové: Ostrý konflikt se soupeři

01.04.2011 14:21

Šéf sazky Aleš Hušák měl jednoznačně navrch v debatě s ministrem školství Josefem Dobešem ve slovních přestřelkách pořadu České televize „Máte slovo s Michaelou Jílkovou". Myslí si to poslanec ČSSD Pavel Ploc,který ani nepovažuje za fér, házení viny za kritický stav Sazky, která je momentálně v úpadku. Posypat hlavu popelem by si měli akcionáři, myslí si.

Manipulátor Hušák u Jílkové: Ostrý konflikt se soupeři

V loterijní společnosti Sazka navíc podle informací deníku Právo od rána probíhá místní šetření finančního úřadu kvůli kontrole účetnictví. Do budovy Sazky dorazili úředníci daňové správy a začali kontrolovat účetnictví společnosti.

V sídle Sazky je daňová kontrola. Poslal ji tam Kalousek

Ve čtvrtečním pořadu byla ale terčem vytrvalé kritiky."Sazka měla plnou dominanci na loterijním poli a pan Hušák dokázal tuto prosperující firmu úplně zlikvidovat," vypálil ministr Dobeš na šéfa Sazky hned z úvodu. Hušák z otočky kontroval: "Sazka byla za celé mé působení zisková, postavil jsem multifunkční arénu a něco za mnou je. Ale nechápu, co je za vámi".

Hušák je velký hráč

"Pan Hušák je opravdu velký hráč a já jeho slovní přestřelky s panem Dobešem a Kejvalem vnímal tak, že měl navrch," reagoval pro ParlamentníListy.cz poslanec ČSSD a člen sněmovního výboru pod nějž spadá sport a tělovýchova Pavel Ploc.

"Rozhodně uměl všechno omluvit, zamluvit, vysvětlit jeho typickým způsobem," shrnul Ploc svůj dojem z Hušákova projevu v pořadu Máte slovo. „Sazka nefungovala správně a můžou za to akcionáři, kteří se chovali, tak jak se chovali a Sazka dopadla, tak jak dopadla," poznamenal Ploc. Podle něj proto není fér házet vinu jen na šéfa Sazky Hušáka.

"Za úpadek Sazky můžou akcionáři. A teď se to celé rozvětvilo proti panu Hušákovi. Já ho nechci hájit, ale měl by si každý z akcionářů posypat hlavu popelem," dodal poslanec. Právě za jednoho z akcionářů Českého olympijský výbor se do Hušáka navážel jeho místopředseda Jiří Kejval.

Kejvale, zakázky ti byly dobré, že...

"Dokud jsem vám sbíral hlasy do olympijského výboru, tak jsem vám byl dobrý, že?" odpálkoval jej Hušák. Po té co Kejval konstatoval, žjeho kritika Hušáka se týká až období od postavení Sazka arény dostal od Hušáka další ťafku.

„Pane Kejvale, do doby, dokud jste dostával stamilionové zakázky z arény, škoda že jsem nevzal ty faktury..., tak jsem četl deset let oslavné články z vašich per..., dokud jste bral tyto peníze, dokud jste mě prosil na kolenou, abych za vás sháněl hlasy do olympijského výboru, jsem vám byl dobrý," konstatoval ironicky Hušák.

„Nic se neděje, já požádám akcionáře, abychom postavili novou arénu a my vám tam dáme zase nějaký obchod na lampičky a židličky," šťouchl si šéf Sazky s evidentním odkazem na to, že Kejval má mimo jiné nábytkářskou společnost.

SLEDUJEME téma kauza Sazka

Akcionáři můžou za krach

Že Hušák není stoprocentním viníkem stavu Sazky si myslí i Ploc. „Já si myslím, že to je společná vina, to co akcionáři Sazce umožňovali. Zkrátka Sazka měla provozovat jenom loterijní činnost a co nejvíc peněz odvádět jenom na veřejně prospěšnou činnost, tedy na sport.," míní poslanec s tím že pouhá miliarda ze stoupajících výnosů Sazky činila už jen necelých osm procent zisku společnosti, který byl v loňském roce 16 miliard korun.

Přímý účastník zmíněného pořadu byl další poslanec ČSSD bývalý hokejista Jiří Šlégr. I on připustil, že Hušák je skvělý řečník. „Já myslím, že je všeobecně známo, že pan Hušák je vynikající rétor," uvedl na dotaz ParlamentníchListů.cz Šlégr. Přesto Hušákův výkon odmítl konkrétně ohodnotit.

Opoziční Šlégr si notoval s Dobešem

„Já si myslím, že není důležité, kdo měl navrch, důležitější je co bude se Sazkou jako takovou. I přesto, že jsme Šlégra upozornili, že běžný pozorovatel nemá mnoho příležitostí, jak hodnotit aktéry podobných sporů jinak, než z mediálních výstupů, nechtěl Šlégr Hušáka ani ministra Dobeše hodnotit. „Já myslím, že nejsou důležité mediální výstupy, ale jaký bude konkrétní výstup ze sazky," trval na svém Šlégr, který si mimochodem v pořadu s ministrem školství Dobešem tykal. „Přátelské" souznění opozičního poslance a ministra školství okomentovala i moderátorka Jílková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…