V sídle Sazky je daňová kontrola. Poslal ji tam Kalousek

01.04.2011 14:59

AKTUALIZOVÁNO V loterijní společnosti Sazka, která je od úterka v úpadu, podle informací deníku Právo od rána probíhá místní šetření finančního úřadu kvůli kontrole účetnictví. Do budovy Sazky dorazili úředníci daňové správy a začali kontrolovat účetnictví společnosti.

V sídle Sazky je daňová kontrola. Poslal ji tam Kalousek

Kontrola v Sazce probíhá na popud ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09). "Získali jsme z veřejných zdrojů podnět, že v Sazce může docházet k manipulaci s účetními doklady. Dal jsem proto podnět daňové správě, zda by nebylo na místě zahájit místní šetření, aby v Sazce bylo zajištěno pravdivé a věrohodné účetnictví ve prospěch daňových poplatníků. Nejsem informován, zda šetření probíhá. Pokud ano, daňová správa patrně podnět vyhodnotila jako relevantní," řekl Právu Kalousek.

Více o tématu Sazka

Odmítl ale, že by hájil zájmy věřitelů. „Věřitelé si musí své zájmy ochránit sami podle insolvenčního zákona," řekl Kalousek.

Daňová správa se zatím ke kontrole v Sazce nechtěla vyjádřit. „V tuto chvíli nemohu tuto informaci ani potvrdit, ani vyvrátit," řekl Právu vrchní ředitel daňové správy Jan Knížek.

Sazka má z kontroly radost

Podle vyjádření mluvčího Sazky Jana Tuny společnost  probíhající kontrolu místního finančního úřadu vítá, "protože jednoznačně prokáže, že Sazka, a.s., má své účetnictví v naprostém pořádku a podnět z veřejných zdrojů se nezakládá na pravdě."

Více čtěte:

  • Hušák exceloval u Jílkové. Odnesli to Dobeš a spol.
  • Klaus prý zasáhl do kauzy Sazka. Schůzkou se soudcem
  • Sazka je na pokraji úpadku. Hušák couvl
  • Hušák Moravce dojal slzami. Pak ho ale poučoval
  • Moderátor ČT si líže rány od Hušáka, další letí od "Bobo"
  • Hušák opravoval Veselovského. A existenci pohledávek popřel
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    komunikace

    Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

    10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

    Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…