Hušák Moravce dojal slzami. Pak ho ale poučoval

27.03.2011 14:58

Šéf Sazky Aleš Hušák sice v nedělním pořadu moderátoru Václavu Moravcovi ukázal i svou lidskou tvář, několikrát si však neodpustil jej opravit a zkritizovat jeho nepřesné informace.

Hušák Moravce dojal slzami. Pak ho ale poučoval

Aleš Hušák, šéf loterijní společnosti Sazka, která je v insolvenci, působil v nedělních Otázkách Václava Moravce sice lehce unaveně, ale klidně. 

Moderátorovi se svěřil s tím, že ho situace, do které se jeho zadlužená firma dostala, velmi trápí. Dokonce kvůli ní prý i prolévá slzy. Na dotaz, zda umí plakat, se jindy tvrdý Hušák v České televizi otevřel a ukázal i svou lidskou stránku.

Hušák pláče. A nestydí se za to

"Patří to ke každému člověku, já se za to nestydím," přiznal šéf Sazky. O pláči hovořil v pořadu poté ještě jednou, to když na něj Moravec tlačil ohledně vyjádření o finančních i personálních poměrech firmy nebo její budoucnosti. "Nechtějte mě rozplakat, pane redaktore," uvedl Hušák.

Ten jinak v pořadu zdůrazňoval zejména nutnost nelehkou situaci, do níž se Sazka dostala, řešit. A to díky diskuzím mezi vedením, vlastníky a akcionáři firmy. "Do posledního dechu budeme bojovat za to, aby vlastníkům společnosti zůstal z toho koláče co největší podíl," nastínil víceméně obecně část své vize ohledně řešení insolvence.

Moravcovu tlaku podlehl ale například ohledně současného jmění zadlužené společnosti. "Na účtu je několik stovek milionů," prozradil Hušák. Konkrétní číslo ale sdělit nechtěl, odvolával se na obchodní tajemství.

Naučte se to, opravoval Hušák moderátora 

V téměř hodinovém rozhovoru zato šéf Sazky neváhal Moravce poučovat. "Naučte se tyto věci," apeloval na moderátora například ohledně jeho informací, že součástí společnosti Sazka je občanské sdružení Zelený ostrov.

A "školil" ho i ohledně dalších věcí. Třeba majetkovým vztahům mezi podnikateli Radovanem Vítkem a Petrem Kellnerem. "Pane redaktore, vy jste podlehl mediálnímu mýtu, že nějaká procenta od pana Vítka získal pan Kellner," reagoval na Moravcova slova Hušák s tím, že k tomuto kroku zatím nedošlo.

Nejdřív mentoroval, pak uklidňoval 

Hušák se také snažil diváky ohledně situace Sazky uklidnit. "Normálně fungujeme, výhry vyplácíme," upozornil v pořadu.

Poměrně tajemně ale nastínil vývoj budoucích jednání jejích zástupců. "Bude to složitá šachová partie, bude záležet na tom, kdo první vytáhne pěšce, myslím, že to budou vlastníci Sazky," sdělil metaforicky. Na dotaz moderátora, jakého pěšce má Hušák na mysli, se ale šéf Sazky jen pousmál a uvedl, že tak konkrétní být nemůže.

 

K věci:

Sazka míří do insolvence. Do řízení ji poslal podnikatel Vítek 

Změna je dobrá a slušná, říká o vedení Sazky Fejk 

Šéf Sazky popírá insolvenci. Chce to dokázat u soudu 

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…