Koaliční strany už začaly budovat pozice pro volební kampaň

11.04.2011 12:09

Pro další směřování země momentálně existují dvě základní varianty. Buď bude pokračovat angažmá dosavadních koaličních stran v jakékoli podobě, která zajistí většinu ve sněmovně, nebo se budou konat předčasné volby. Alexandr Mitrofanov poznamenává v komentáři deníku Právo, že v nedělních OVM už si pro ně koaliční strany začaly budovat pozice.

Koaliční strany už začaly budovat pozice pro volební kampaň

Pokud se nepodaří stranám ODS a TOP 09 získat pro své vládnutí podporu dostatečného počtu poslanců Věcí veřejných, s velkou pravděpodobností dojde na předčasné volby. „Právě kvůli této možnosti stojí za to si povšimnout, jak včera v televizi budovaly stále ještě koaliční strany v předstihu pozici, z níž by v předčasné volební kampani vystartovaly proti ostatním," upozorňuje Alexandr Mitrofanov v komentáři pro deník Právo.

Dokládá to na výrocích místopředsedy ODS Jiřího Pospíšila, který označil Radka Johna za maskota ABL. Zároveň rozdělil virtuálně poslance VV na agenty ABL a zbytek, jakési poctivé idealisty. „Ti druzí mohou podpořit vládu tvořenou ODS a TOP 09. Bude jim odpuštěno, že se s Vítem Bártou zahazovali tak dlouho," parafrázuje komentátor v nadsázce ministrova slova.

Podtextem sdělení od ODS: S VV už se nemíníme spojit

Podtextem pro předčasnou volební kampaň, pokud by se nepodařilo dvěma silnějším koaličním stranám získat dostatečný počet Véčkařů, má z Pospíšilova vyjádření být, že ve Věcech veřejných jsou všichni hochštapleři a potenciální zločinci, proti kterým je třeba bojovat a s nimiž se už ODS nemíní spojit.

Podobně ústy svého předsedy Karla Schwarzenberga vyslala TOP 09 signál, že bude držet svoji dosavadní linii, to znamená koncepty Kalouska, Drábka a Hegra v jejich resortech. „Podtextem Schwarzenbergova vzkazu je sdělení, že TOP 09 je jedno, s kým se spojí, aby koncepty prosadili, jen to nesmí být levice," dešifruje Mitrofanov slova předsedy TOP 09.

Řečem Johna a spol. či někomu podobnému lidé zase sednou na lep

Nejslyšitelnější ale byli ve svých vystoupeních Radek John a Vít Bárta. „Hýřili energií a řídili se příslovím Drzé čelo lepší než poplužní dvůr. John útočně, Bárta, jak je jeho dobrým zvykem, plačtivě a zajíkavě ze sebe chrlili skandální odhálení," píše Mitrofanov s tušením, že v případných předčasných volbách jim nebo podobným zjevům zase někdo s klapkami na očích nadšeně uvěří.

K věci:

Tajemný poslanec VV. Zradí Bártu, ale jen trošku 

Špína leze ven: Véčkař Babák přinesl milion v hotovosti 

Bárta: Zničit VV, urvat naše poslance. To je cíl 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…