Armáda se zbavila "nepotřebných" kasáren. Firma plány tají

27.04.2011 11:03

"Nepotřebný majetek", jak byla kasárna označována, má konečně svého majitele. Za 35 milionů je od armády koupila soukromá firma. Své plány, které s objektem má, ale tají.

Armáda se zbavila "nepotřebných"  kasáren. Firma plány tají

České armádě se podařilo definitivně prodat rozsáhlý areál kasáren Jaslo v Hranicích na Přerovsku. Získala jej soukromá firma BB Real s.r.o z Velké Bíteše. Cena objektu se vyšplhala na 30 milionů korun. Informuje o tom dnes Přerovský a hranický deník. Kasárna armáda prodávala od roku 2008. Zájem o ně měla i místní radnice. Cena ale byla pro město příliš vysoká. 

Zaregistruj se a vyhraj. Více informací zde

Informaci listu potvrdil Jiří Štábl z tiskového odboru ministerstva obrany. Vítězná firma se zabývá výrobou, obchodem a službami. Rozsah její činnosti je podle údajů z registru živnostenského podnikání hodně rozsáhlý, od poskytování služeb v zemědělství přes výrobu textilií až například po provozování vodovodů a kanalizací. Plány s objektem zástupci firmy nechtějí prozradit.

Nový majitel mlží

"Jediné, co mohu říct, je, že jsme vyhráli výběrové řízení a jsme před podepsáním smlouvy s armádou. Další plány s objektem bych momentálně nechtěl komentovat," řekl deníku jednatel firmy BB Real s.r.o Michal Brázdil. 

Kasárna Jaslo jsou rozsáhlý oplocený komplex o rozloze přibližně 16 hektarů. Objekt se skládá zejména z administrativních a skladových budov, ubikací, garáží, tělocvičny, odstavných ploch a komunikací. 

Město nemělo peníze

Kasárna jsou coby nepotřebný majetek na prodej od roku 2008 a inzerovaná cena se postupně snížila ze 169 milionů na 27 milionů korun. Radnice chtěla areál s ubytovnami či sklady proměnit na byty a prostory nabídnout i podnikatelům nebo k volnočasovým aktivitám. Loni v září nakonec hraničtí zastupitelé neschválili, aby se město zapojilo do výběrového řízení. Částka městu připadala vzhledem k předpokládaným nákladům na jeho revitalizaci příliš vysoká.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…