Sazka je oficiálně v konkurzu

30.05.2011 13:30

AKTUALIZOVÁNO Společnost Sazka se po pátečním rozhodnutí soudu dostala do konkurzu i oficiálně. Díky zápisu v insolvenčním rejstříku.

Sazka je oficiálně v konkurzu

Prohlášením konkurzu přechází na insolvenčního správce oprávnění nakládat majetkovou podstatou, jakož i výkon práv a povinností, které přísluší dlužníku, pokud souvisí s majetkovou podstatou," uvedl v pondělí insolvenční soud. Sazka se může proti jeho rozhodnutí odvolat k Vrchnímu soudu v Olomouci do 15 dnů od doručení usnesení.

Cupka potřebuje stovky milionů

V pondělí by měl jednat také věřitelský výbor s insolvenčním správcem Josefem Cupkou o zajištění peněz na vyplácení výher a provoz Sazky. K tomu budou potřeba stovky milionů, možná až půl miliardy korun, uvedl v neděli předseda věřitelského výboru Josef Novotný. Hlavní slovo mají ve věřitelském výboru skupiny PPF a KKCG.

Proti rozhodnutí o konkurzu se chce odvolat také investiční skupina Penta, která v posledních měsících spolupracovala s generálním ředitelem a předsedou představenstva Sazky Alešem Hušákem.

Začalo to O2 arenou

Sazka se do insolvence dostala kvůli problémům se splácením výstavby O2 areny. Jejími akcionáři Sazky jsou občanská sdružení působící v tělovýchově a sportu. Sazka je v úpadku od konce března.

Sledujeme téma Sazka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…