Odbory budou nejdřív stávkovat a až potom jednat

11.06.2011 11:28

Pondělní stávka v dopravě bude navzdory sobotní schůzce vlády s odboráři. Představitelé odborářů nevěří, že vláda v sobotu přislíbí stažení reforem.

Odbory budou nejdřív stávkovat a až potom jednat

Odbory přesto chtějí s kabinetem premiéra Petra Nečase (ODS) dále jednat. Nejspíš ale až po pondělním protestu. Informuje o tom ČTK, která se odvolává na informace od šéfa Asociace samostatných odborů (ASO) Bohumíra Dufka.

I kdyby byl Nečas svatý člověk, záruky nám nedá

„Na jednání samozřejmě půjdu. Pozvání premiéra se neodmítá. Stávka je ale už tak daleko, že je neměnná," řekl Dufek. Pokud se prý vláda zaručí, že reformy změní, budou odbory ochotné jednat.

Dufek nevěří, že ze sobotního jednání vzejde nějaký výsledek. „I kdyby byl premiér svatý člověk, situace v koalici je taková, že sám dát záruky nemůže," vysvětlil. Myslel tím třeba několikrát změněnou podobu návrhu na zvýšení DPH.

Podobný názor má předseda Odborového sdružení železničářů Jaroslav Pejša a šéf Českomoravské konfederace odborových svazů Jaroslav Zavadil. Oba byli rovněž pozváni na jednání s vládou.

Premiér Petr Nečas (ODS) v pátek po vyhlášení stávky řekl, že vláda nepodlehne nátlaku těch, co si berou ostatní občany za živý štít a rukojmí.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

10:13 „Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

Několik tisíc lidí se zúčastnilo pietního aktu a následného doprovodného programu v Muzeu na demarka…