Pavel Dobeš by se měl stát novým ministrem. John tomu nechtěl věřit

30.06.2011 22:03

Novým ministrem dopravy by se měl stát pražský manažer VV Pavel Dobeš. Prezident by jej měl jmenovat v pátek společně s Karolínou Peake.

Pavel Dobeš by se měl stát novým ministrem. John tomu nechtěl věřit

Místopředsedkyně VV Karolína Peake ČTK řekla, že Pavel Dobeš spolu s ní půjde v pátek ráno na Pražský hrad, kde by je měl prezident Václav Klaus jmenovat novými členy vlády.

Téma: vládní krize 

Peake se stane vicepremiérkou a předsedkyní legislativní rady vlády, Dobeš se ujme úřadu, který opustil nestranický ministr Radek Šmerda. Personální změny ve vládě dohodli lídři koaličních stran.

K dohodě K9:
John si pochvaluje dodatek. Budeme mít větší vliv
Přečtěte si celé znění koaličního dodatku ZDE

"S Karolínou Peake sehraje velmi kladnou roli. Ve vládě se budou bít jako lvi," reagoval v přímém přenosu v ČT šéf VV Radek John. "Pokud tato informace není finta," neopomenul podotknout s úsměvem bývalý nejpopulárnější politik a někdejší tvář TV Nova.

Psali jsme:
Hra o koryta. Smutná groteska. Za peníze všech. Hašek a Sobotka o vládě
Potvrzeno. Véčka zůstávají v Nečasově vládě. Jak všichni říkali

Kdo je Pavel Dobeš:

Datum narození: 19. ledna 1982.

Vzdělání: vystudoval fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze, obor Evropská studia.

Povolání a funkce: konzultant a specialista na problematiku politik EU, člen dozorčí rady akciové společnosti Český Aeroholding, společník a jednatel IED Consulting s.r.o.

Praxe: v minulosti pracoval ve společnosti Deloitte, později byl projektovým manažerem při zpracování žádostí o granty ze strukturálních fondů EU a státních fondů; v letech 2007 až 2010 pracoval pro diplomatické zastoupení hlavního města Prahy v Bruselu (tzv. Pražský dům) v pozici zástupce ředitele (mimo jiné vyjednával získání zastoupení agentury Galileo do Prahy).

Členství a funkce v politických stranách: člen strany Věci veřejné, pražský tajemník VV, byl koordinátorem květnové volby předsedy strany.

Rodina: ženatý, má tříletou dceru.

Ostatní:
    - v loňských komunálních volbách neúspěšně kandidoval do zastupitelstva hlavního města Prahy;
    - je znám jako většinový majitel Vydavatelství Pražan, které pro VV vydává stranický časopis a podle některých spekulací skrytě financovalo provoz strany; letos v květnu Dobeš oznámil, že strana jeho osmdesátiprocentní podíl ve vydavatelství koupí za 210.000 korun;
    - je považován za vlivného člena VV, který se údajně stará o stranické finance a má blízko k neformálnímu šéfovi strany Vítu Bártovi;
    - hovoří anglicky a francouzsky. (Zdroj: čtk)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …