Slyšel to Langer: ODS a TOPka se sloučí. Povede to Klaus

01.08.2011 7:19

Přestože Ivan Langer z vrcholné politiky už odešel, s Petrem Nečasem je stále v kontaktu a má přehled o tom, co se odehrává v zákulisí politických stran. Například ví o plánu sloučení ODS s TOP 09. Kdo že by se stal předsedou? No třeba Václav Klaus, až mu skončí prezidentský mandát. Langer se k tomu vyjádřil v rozhovoru pro časopis Týden.

Slyšel to Langer: ODS a TOPka se sloučí. Povede to Klaus

Svůj vztah k Petru Nečasovi popisuje Langer jako neformální a osobní. „Potkáváme se tak jednou za měsíc. A jde o témata, kterým jsem se věnoval vždycky. Obecně ODS, vzdělávání, média, bezpečnostní problematika, veřejná správa..," popisuje Langer a popírá, že by byl u nějakého konkrétního důležitého rozhodnutí.

Se současným fungováním ODS je Langer nespokojený. „Místopředsedové vůbec nejsou vidět. Vůbec nikdo neví, co dělají. A všechno táhne jenom Petr." V ODS podle Langera nemá žádnou konkurenci a Langer nepochybuje, že se Nečas stane znovu předsedou. „Já vidím pozici Petra Nečase jako neotřesitelnou. Je to to nejlepší, co ODS má," dodává Langer.

Spojení ODS a TOP 09 je teoreticky možné

Je tu však ale ještě jedna varianta budoucnosti ODS, o které se příliš nemluví. Že by se ODS sloučila s TOP 09 a předsedou nově vzniklé strany by se stal Václav Klaus. V prezidentském křesle by Klause vystřídal Karel Schwarzenberg.

„Slyšel jsem o tom," uvedl  Langer. „Je to jedna z mnoha teoreticky možných úvah, které procházejí hlavou různým lidem. Ale já ji v dohledné době považuji za nerealizovatelnou," dodal. 

Článek doplňujeme

Čtěte více:

Langer ošklivě narazil. Naším jménem nemůže mluvit, zní z ODS 

Špion Randák začal mluvit. Ivan Langer: Je to fízl a šmírák

Nesmíme zapomenout podstatu krize, říká Langer

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…