Exministr Barták: Pro miliardáře Chrenka nepracuji

02.08.2011 6:27

Bývalý ministr obrany Martin Barták, který čelí podezření, že žádal o úplatek v souvislosti s nákupem automobilů Tatra pro vojsko, popřel, že ho do svých služeb angažoval miliardář Tomáš Chrenek. Barták to prostřednictvím svého právníka Tomáše Sokola sdělil dnešní Mladé frontě Dnes (MfD).

Exministr Barták: Pro miliardáře Chrenka nepracuji

"Nikdy jsem pro společnost Dopravní zdravotnictví nepracoval a v současné době ani nepracuji a ani nejsem zaměstnancem některé z firem pana Chrenka. Stejně tak se nedopouštím žádného tvrzeného úniku či prodeje státních informací," uvedl Barták.

Chrenek zaměstnal i šéfa protikorupční policie

Informaci o tom, že Barták pracuje pro Chrenka, přinesly koncem června Lidové noviny. List dříve také napsal, že Chrenek zaměstnal bývalého šéfa protikorupční policie Libora Vrbu. Ten u policie vedl úřad, který vyšetřuje předražené armádní zakázky, v nichž Barták čelí podezření z korupce.

SLEDUJEME TÉMA Kauza Barták

Chrenek vedle zdravotnického holdingu Agel ovládá například Třinecké železárny nebo TV Barrandov, a to prostřednictvím společnosti Moravia Steel.

Cabaniss: Barták si o úplatek řekl

Bartákovu kauzu rozpoutal někdejší americký velvyslanec v ČR William Cabaniss, který jako zástupce automobilky Tatra přišel s tvrzením, že v roce 2008 po něm chtěl tehdejší náměstek ministryně obrany Vlasty Parkanové Barták miliony dolarů za to, aby Tatra už neměla problémy s armádní zakázkou.

Barták po odchodu z ministerstva obrany nastoupil na místo náměstka ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09). Od podzimu loňského roku měl neplacené volno v souvislosti s vyšetřováním korupce při zadávání armádních zakázek. Na konci letošního března požádal ministra o uvolnění z funkce.

Já ne, to ředitel Tatry

SLEDUJEME Kauzu Pandur

SLEDUJEME Kauzu Gripen 

V červnu Barták podal trestní oznámení, v němž naopak z korupce podezírá představitele Tatry. Bartákův advokát Josef Monsport serveru Euro.cz řekl, že oznámení podané k Nejvyššímu státnímu zastupitelství obsahuje i stížnost na průtahy, na nepřiměřené zásahy do Bartákova soukromí a na jednostranné vyšetřování.

Čtěte více:
Barták rezignoval. Vondra by ho totiž mohl usvědčit 
Barták má na krku další aféru. Zbytečnou investici 22 milionů 
Vyšetřování kauzy Bartáka a tatrovek provázejí pochybnosti 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: aš, čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…