Nova připravuje konkurenci Otázkám Václava Moravce

23.08.2011 8:14

Soukromá televize Nova připravuje pořad, který by měl konkurovat Otázkám Václava Moravce na České televizi. Zatím hledá dramaturga a další lidi, kteří by dali pořad dohromady. Moderátor zatím není jistý.

Nova připravuje konkurenci Otázkám Václava Moravce

Zatím se ale o pořadu, který bude mít formát talk show, příliš neví. Hospodářské noviny připomínají, že se během léta hovořilo o tom, že by do pořadu na Nově mohl přestoupit moderátor Václav Moravec. Ten se ovšem tuto neděli vrátil k Otázkám na České televizi.

O tom, že Nova právě s Moravcem jednala, informovaly jako první ParlamentníListy.cz.

Více zde:
Potvrzeno: TV Nova jedná s Václavem Moravcem 


Cítím se být novinářem veřejnoprávní televize, tvrdí Moravec

„Já konkurenci vítám. Co se týče spekulací o mém odchodu, ty se objevují periodicky. Já se ale cítím být novinářem televize veřejné služby. Pokud by ovšem nový generální ředitel hodlal udělat z ČT lobbistickou televizi, odešel bych," řekl Moravec HN.

Otázky Václava Moravce se vysílají v neděli po dvanácté hodině. Stejně zaměřený pořad Partie běží o hodinu dříve na televizi Prima.

„Partie bude pokračovat a bude z nového studia. Na Primě máme ještě Fakta Barbory Tachecí, kde politici čelí tlaku otázek renomované novinářky, k tomu publicistiku Soukromá dramata, a navíc analytické Krimi Plus. Takže zatím jsme, pokud jde o soukromé televize, dost vytížení," řekla HN šéfredaktorka zpravodajství a publicistiky na Primě Jitka Obzinová.

Nový pořad tu může vzniknout

Připustila ovšem, že místo na nový pořad v českém mediálním prostoru je, ale není jisté, zda o něj budou diváci stát.

Nova vysílala diskusní pořad Sedmička do roku 2006. Tehdy ji ale bývalý ředitel Petr Dvořák nechal zrušit. V současnosti na svých stránkách Nova zveřejnila inzerát, že přijme producenta nebo dramaturga pro politický program.

Souviející:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…