Je to absurdní, odmítá enormní odměny za své éry Pecina

23.08.2011 13:28

O rekordních odměnách na ministerstvu vnitra za éry Martina Peciny sám exministr nic neví. Nic nepodepisoval a tato čísla jsou prý nemyslitelná. V každém případě je to podle něj neomluvitelné.

Je to absurdní, odmítá enormní odměny za své éry Pecina
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Exministr vnitra Martin Pecina

„Ať to udělal, kdo chtěl, je to neomluvitelné," řekl pro HN Martin Pecina k enormním odměnám na ministerstvu vnitra za jeho éry. Vůbec prý o částkách nevěděl, což potvrzuje i sám úřad. Nejvyšší prémie loňského roku 380 tisíc korun nese podpis Pecinova náměstka.

Odměna byla navíc udělena pouhých třináct dní před koncem Pecinova ministrování. Nejprve tvrdil, že tato čísla musejí být chybná. Takto vysoké odměny podle Peciny loni rozdával až jeho nástupce Radek John. „Ta čísla jsou nesmyslná," nechtěl nejprve věřit dokumentům z vnitra.

Související: Exministr Pecina naděloval odměny. Třeba ranaři Komorousovi

Kromě této odměny byly třináct dní před Pecinovým odchodem uděleny ještě odměny za 240 tisíc a 200 tisíc korun. „Tyto odměny nerozděloval pan ministr Pecina, rozhodli o nich náměstci a byly pro ředitele přímo řízených odborů," tvrdí Petra Schneiderová z ministerstva. Komu tyto bonusy ale nakonec připadly, se nezveřejní, i když Nejvyšší správní soud nedávno rozhodl, že takové informace se nesmějí utajovat.

SLEDUJEME TÉMA ODMĚNY   

Odměny jsou ale stále nejasné také kvůli činům, za něž byly udělovány. Náměstci totiž do důvodů napsali například „plnění nejvýznamnějších a zvlášť závažných úkolů".

„Já skutečně pochybuji o tom, že by za mé éry dal někdo prémie 380 tisíc. To by bylo absurdní. Nevěřím tomu," pochybuje dál bývalý ministr. „Odměny dává každý nadřízený svým podřízeným. Čili v normální organizaci ministr rozhoduje pouze o prémiích svých přímých podřízených," připouští nepřímo Pecina, že o odměnách vědět nemusel.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…