V centru Prahy se sešli zastánci konspiračních teorií o 11. září

11.09.2011 13:13

V horní části Václavského náměstí v Praze se dnes sešli zastánci konspiračních teorií o 11. září, podle kterých za útoky v New Yorku a Washingtonu před deseti lety nestojí militantní islámská organizace Al-Káida, ale americká vláda a tajné služby.

V centru Prahy se sešli zastánci konspiračních teorií o 11. září

Demonstrace organizovaná organizací New World Opposition Organization (Nový světový organizovaný odboj) měla začít symbolicky v 11:09, ale její začátek se z organizačních důvodů opozdil. Vedle několika desítek organizátorů a sympatizantů akci kritizující údajně nepravdivé informace médií a zahraniční politiku USA přihlíželo mnoho turistů a náhodných kolemjdoucích.

Znám pravdu. Jakou?

Přítomní, mnozí oblečeni do triček s nápisy jako "11.9. Was An Inside Job" nebo "Znám pravdu", si prohlíželi informační tabule s texty a fotografiemi zpochybňujícími oficiální zprávy o 11. září. Někteří také podepisují petici za odvolání Rady České televize a Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

SLEDUJEME téma: 11. září 2001

Akce začala minutou ticha za zemřelé při všech leteckých nehodách i téměř 3000 obětí událostí 11. září. První z řečníků, Martin Švadlenka z České pirátské strany, ironizoval přístup médií k teoriím upozorňujícím na nesrovnalosti v oficiální verzi slovy: "Ano, existují různé konspirační teorie o tom, že je země kulatá, ale přece víme, že je placatá." 

Na 16:00 organizátoři naplánovali protestní pochod k budově České televize. Do té doby se na Václavském náměstí bude střídat hudební produkce s projevy řečníků.

V USA o útocích předem věděli, tvrdí konspirátoři

Stoupenci konspiračních teorií vycházejí z nesrovnalostí a rozdílů v oficiálních prohlášeních. Nejčastěji namítají, že po zjištění unesených letadel nebyly dodrženy standardní bezpečnostní postupy. Dále se domnívají, že Světové obchodní centrum bylo zničeno řízenou demolicí, a někteří spekulují o tom, že poškození Pentagonu nezpůsobil pád uneseného letadla. Z toho vyvozují, že americká vláda o útocích věděla a nezabránila jim, nebo je dokonce sama organizovala.

Související:

Budovy spadly kvůli požáru z leteckého paliva. Ničemu jinému, tvrdí architekt

Při útocích zemřelo 2996 lidí. Až na 55 vojáků ze 125 obětí, které zemřeli v Pentagonu, byli oběťmi jen civilisté pocházející celkem z 90 zemí.´

U sochy svatého Václava vyrostly dnes také dva stánky s vlajkami iniciativy Ne základnám, v nichž její členové rozdávali informační materiály a nabízeli k podpisu petiční archy požadující předčasné volby a zastavení vládních reforem.

K věci:

Kdo zpochybňuje 11. září, trestuhodně lže, zlobí se záchranář 

Exnáměstek ministra obrany: Globální válka s terorismem byla chyba 

Američan fandí Hájkovi: Racionálně uvažující lidé by s ním problém neměli 

Foto: paulczynski.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…