Jeden hlupák a druhý žere psy, píše o politice šéf MfD

24.09.2011 12:53

Šéfredaktor MF Dnes glosuje aktuální situaci. Oč nesrozumitelnější a pomatenější jsou veletoče kolem důchodů, daní nebo rozpočtu, o to výraznější jsou hlasité přestřelky osobního ražení.

Jeden hlupák a druhý žere psy, píše o politice šéf MfD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR

Šéfredaktor deníku MF dnes poukazuje v sobotním komentáři na to, že z české politiky se vytrácí obsah. Nahrazují ho jen osobní útoky stále tvrdšího rázu. Reformy vlády sice sněmovnou procházejí v termínech, ale lid o nich vlastně nic neví.

Jeden je hlupák, druhý žere psy

Pravicová koalice pod vedením premiéra Petra Nečase (ODS) své dohody mění tak často, že občan ani nestíhá sledovat, co aktuálně platí. Ze stejného důvodu tedy ani netuší, jaká podoba reformy nakonec prošla sněmovnou a na co se má tedy připravit. A opozice? Ta je podle Čásenského v podstatě němá.

„Oč nesrozumitelnější a pomatenější jsou veletoče kolem důchodů, daní nebo rozpočtu, o to výraznější jsou hlasité přestřelky osobního ražení. Kalousek vyčte Nečasovi, že je ve vleku blíže nespecifikovaných kmotrů, Nečas mu vzkáže, že je psychicky vyšinutý, Sobotka i Klaus se pustí do debaty o fackování, tenhle řekne o tamtom, že je hlupák, tamten o tomhle, že je alkoholik nebo že třeba žere psy," píše Čásenský.

Jeden by si mohl myslet, že vždy, když vláda schválí něco, co se občanům nebude líbit, začne se častovat urážkami, aby od nově přijatých zákonů odvedla pozornost. Podle komentátora, ale žádná taková promyšlená strategie neexistuje. Politici jsou prý pouze přesvědčeni o vlastní důležitosti. To, co padlo na půdě Parlamentu, považují za zásadní a to, co se děje za jeho zdmi je vlastně vedlejší.

Související:

Psychicky nevyrovnaný kmotr Kalousek. ODS zírá na ministrův rozhovor

Bárta Kalouskovi: Tečou vám nervy, omluvte se Peake za hrubost

Paroubek obdivuje Sobotku: Ten, co nebyl nikdy v práci, a umí přežít

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…