Policie obvinila Rathova exnáměstka ze zfalšování maturitního vysvědčení

09.10.2011 8:59

Exporadce středočeského hejtmana Davida Ratha (ČSSD) a bývalého investičního náměstka středočeských nemocnic Filipa Bušinu obvinila policie z padělání maturitního vysvědčení. Zjistila to agentura Mediafax.

Policie obvinila Rathova exnáměstka ze zfalšování maturitního vysvědčení

Bušina při přijímacím řízení na Vysokou školu finanční a správní předložil notářsky ověřený opis maturitního vysvědčení vystavený Hotelovou a státní jazykovou školou Poděbrady. Jednalo se ale o padělek. Podpis ředitele školy a razítko školy se neshodují s originály. Na škole nepracovala ani uvedená třídní učitelka a na maturitním vysvědčení byl také špatně uveden název studijního oboru.

Střední škola potvrdila, že u ní Bušina nevystudoval

Hotelová škola potvrdila, že zde Bušina nestudoval ani nematuroval, řekl Mediafaxu mluvčí policejního prezidia Jaroslav Ibehej.

Bušina na svých webových stránkách uvádí, že studoval a studuje několik vysokých škol a na dvou přednáší jako odborný asistent.

Pokud nepravost jeho maturitního vysvědčení potvrdí soud, může Bušina přijít o dosažené tituly nebo bude vyhozen ze studia. Muselo by se dokázat, že i na dalších školách použil zfalšované závěrečné vysvědčení.

O tituly nemusí přijít. Lhůty na přezkum už mohly uběhnout

„Pokud je takový student na vysoké škole, tak by tam neměl být, protože na vysoké škole mohou studovat pouze ti, kdo mají maturitu," vysvětlil Mediafaxu ředitel odboru vysokých škol ministerstva školství Jiří Nantl.
Podle Nantla ale nemusí být zrušení titulů možné z důvodu běhu lhůt, které jsou stanoveny pro tyto přezkumné úkony. Vyjde-li taková věc najevo příliš pozdě po přijetí ke studiu, tak se s tím nemusí dát dělat nic.

Bušina je v současné době doktorandem na Vysoké škole ekonomické (VŠE) v Praze. Jeho disertační práce má název „Lobbing jako efektivní nástroj managementu". Zároveň na VŠE přednáší, stejně jako na Vysoké škole politických a společenských věd v Kolíně.

Bakalář z Moskvy a vysoké školy v Praze

Bušina na svých stránkách tvrdí, že bakalářský titul získal na univerzitě v Moskvě. Na pražské soukromé vysoké škole Czech Management Institute Praha souběžně získal nejprve bakalářský a v roce 2004 titul MBA. Diplomovou práci psal na téma „Výběrové řízení ve státním sektoru".

Vysokou školu finanční a správní zakončil titulem inženýr a diplomovou prací „Lidský faktor, Lobbing, Výběrová řízení".

Filip Bušina také býval vrcholovým boxerem, spoluvlastnil několik úspěšných zejména stavebních firem. Před několika lety si jej hejtman David Rath vybral jako náměstka pro investice oblastních nemocnic kraje. Bušina tak rozhodoval o zakázkách za miliardy. Musel odstoupit poté, co vyšla najevo jeho minulost spojená s daňovými úniky.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

12:50 Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

Karel Havlíček se kroutil „jako špína nad kanálem“. Šéf Pirátů Ivan Bartoš se v nedělní Partii na CN…