Návrh Pospíšilovi: Odvolaného Rampulu by měl dočasně nahradit Mečl

27.10.2011 13:42

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman navrhl ve čtvrtek ministru spravedlnosti Jiřímu Pospíšilovi pověřit dočasně po dobu tří měsíců vedením Vrchního státního zastupitelství v Praze svého nynějšího náměstka Stanislava Mečla. Nejedná se tedy o jmenování, ale pověření s platností do konce ledna příštího roku.

Návrh Pospíšilovi: Odvolaného Rampulu by měl dočasně nahradit Mečl
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Jiří Pospíšil

K překvapivému kroku se odhodlal nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, když navrhl ministru spravedlnosti Jiřímu Pospíšilovi pověřit dočasně po dobu tří měsíců vedením Vrchního státního zastupitelství v Praze svého nynějšího náměstka Stanislava Mečla. Ten by měl už od pondělí 31. října nahradit nedávno dovolaného šéfa vrchních žalobců Vlastimila Rampulu do konce ledna příštího roku.

„Dnešního dne jsem navrhl pověřit funkcí vrchního státního zástupce v Praze Stanislava Mečla, který je v současné době mým náměstkem. Pro tento účel jsem připraven jej dočasně přidělit k vrchnímu státnímu zastupitelství. Pochopitelně tak bude pozastavena jeho funkce na Nejvyšším státním zastupitelství, nicméně ji nebudu obsazovat, protože předpokládám, že se do této funkce vrátí," vysvětlil Zeman pro deník Právo.

Favoritku si Zeman ponechal až pro jmenování

Zemanovou první volbou při nahrazení Rampuly měla být prezidentka Unie státních zástupců a náměstkyně šéfa ústeckých krajských žalobců Lenka Bradáčová. Tu chce ale Zeman podle velice důvěryhodného zdroje Práva do funkce rovnou jmenovat, ale až po ukončení Mečlova mandátu.

K věci:

Pospíšil: Mé odvolání Rampuly nebylo politické 

Pospíšil odvolal vrchního státního zástupce Rampulu 

Petičníci Jiřího Pehe a Jiřiny Šiklové: Rampula musí jít 

Foto: Hans Štembera

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…