Protikorupční VV na Národní: Naposledy se kradlo za úředníka Fischera

17.11.2011 12:04

Svoji návštěvu památníku na Národní třídě v Praze využili představitelé Věcí veřejných k prohlášením o korupci. Předseda Radek John uvedl, že naposledy se kradlo v miliardových částkách za úřednické vlády Jana Fischera. V současné době musí ale antikorupční policisté čelit nátlaku při vyšetřování.

Protikorupční VV na Národní: Naposledy se kradlo za úředníka Fischera
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Předseda VV Radek John a místopředsedkyně vlády Karolína Peake

K památníku událostí 17. listopadu přijeli i představitelé Věcí veřejných, předseda Radek John a místopředsedkyně Karolína Peake. Stranický šéf přinesl karafiáty a v projevu ke shromážděným na Národní třídě v Praze se věnoval korupci a prohlásil, že naposledy se kradlo v miliardových částkách za úřednické vlády premiéra Jana Fischera.

Jeho strana si právě protikorupční rétorikou vysloužila velkou přízeň voličů v loňských květnových volbách. John poukázal také na nátlak, jemuž čelí antikorupční policisté při svém vyšetřování. „Žádám vzpouru orgánů činných v trestním řízení. Myslel jsem si, že totalita nikdy neskončí," uvedl John.

Svoboda není podle Johna žádná samozřejmost

„Odkazem 17. listopadu roku 1939 i 1989 je pro mě zejména to, že svoboda není samozřejmost a danost, ale musí být postavena na zdravém sebevědomí, úctě k právu a vzájemné pokoře. A to jak ze strany státu a veřejné moci, tak i od občanů," řekl pro ParlamentníListy.cz předseda VV Radek John.

Vicepremiérka Peake, která se na slavnost dostavila i se synem je přesvědčena, že by tento den více než kdy jindy mělo zaznít, že i když se to mnohým nezdá, je dnes o mnoho lépe než tehdy. „Měli bychom si toho vážit a děkovat Pánu Bohu, že žijeme ve svobodě, v míru a v zásadě i ve zdraví," prohlásila pro ParlamentníListy.cz Peake.

K věci:

Peake: Máme se lépe než tehdy, to ať dnes zazní. Odpoví jí Václavák 

Politické špičky přijely vzdát hold na Národní třídu 

Klaus uctil památku studentských obětí nacistického teroru 

Foto: Hans Štembera

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…