Politické špičky přijely vzdát hold na Národní třídu

17.11.2011 11:15

Defilé politických špiček u památníku událostí 17. listopadu 1989 na pražské Národní třídě odstartovali představitelé ČSSD v čele s předsedou Bohuslavem Sobotkou. Na místo, které se stalo symbolem dvaadvacet let starých převratných událostí, přijeli jejich účastníkům vzdát hold i premiér Petr Nečas a prezident Václav Klaus.

Politické špičky přijely vzdát hold na Národní třídu
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Premiér Petr Nečas spolu s prezidentem Václavem Klausem

Po pietní akci u Hlávkových kolejí v Praze, která připomněla hrdinný odpor českého studenstva v období protektorátu, se političtí představitelé postupně přesouvají na Národní třídu, která je symbolem událostí o padesát let později. K památníku obsypanému květinami a svíčkami položili kolem půl desáté kytici předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a místopředseda Jiří Dienstbier.

Od desáté hodiny sloužil v kostele Matky Boží před Týnem na Staroměstském náměstí v Praze jako poděkování za dvaadvacet let svobody kardinál Miloslav Vlk. K památníku na Národní třídě přijeli i předseda vlády Petr Nečas a prezident republiky Václav Klaus. Jako první uctila památku studentů napadených Veřejnou bezpečností v roce 1989 hlava státu.

Na Národní to proběhlo rychle

Hned po něm položili kytice premiér Nečas, předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová a pražský primátor Bohuslav Svoboda. Vzápětí se prezident Klaus vydal do Café Louvre, na historickém místě tak i vzhledem k chladnému počasí pobyli všichni jen pár minut.

K věci:

Peake: Máme se lépe než tehdy, to ať dnes zazní. Odpoví jí Václavák  

Klaus uctil památku obětí nacistického teroru 

Prezident Klaus: Předání poselství 17. listopadu dalším generacím je naší povinností 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…